Idemo do kraja 1Foto: Miroslav Dragojević

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, govnoidu „Objektiv“ naloženo je da mojoj supruzi i meni plati 260.00 dinara u ime naknade za pretrpljeni duševni bol, povredu časti i ugleda, te povredu prava na privatnost, jer su osmog maja 2021. objavili tekst u kome su me proglasili pedofilom, a nju mojom žrtvom.

Odštetni zahtev iznosio je 400.000 dinara. Najčešći komentari na presudu na društvenim mrežama odnosili su se na visinu odštetnog zahteva. Komentatori su sugerisali da je trebalo da tražimo milione dinara odštete, ali ako čak i površno pratite sudsku praksu kod nas, videćete da su presuđene odštetne sume smešno male, tako da je naših 400.000 dinara pokušaj da se sud malo prodrma i da odreši kesu u skladu sa težinom povrede prava.

Ono što je banda uradila ne može se meriti novcem, nema tih miliona koje bismo mogli da smislimo kao adekvatnu odštetu za ovaj teror. Zato smo odštetnom zahtevu pristupili racionalno i principijelno.

U prvostepenoj presudi sud je utvrdio da je došlo do omaške (nepotpisanog) novinara, te da je nepažnjom napisao ono što je napisao. To ne bi moglo da prođe kao istina ni kod pravnog amatera, naročito imajući u vidu da je istog dana krenula koordinisana „Vidojković jebe djecu“ kampanja iz svih režimskih oruđa. „Objektiv“ je bio prvi, a nju ejdž sisači đoke i botovi su ih pratili u stopu svojim mimovima i komentarima.

Budući da moja supruga nije javna ličnost i da nije navikla na ovakva medijska šibanja, te da joj je boja lica od osmog do devetog maja iz rumene, preko bele, prešla u sivu, predložio sam da pokrenemo postupak protiv svih, a pre svega protiv „Objektiva“, koji je pokrenuo kampanju, koja će nas iz prve ruke upoznati sa kakvim ljudskim govnima smo okruženi, imajući u vidu da smo oboje dobijali poruke zbog kojih napolju više nismo mogli da funkcionišemo kao bračni par, čak i kad je reč o zajedničkom odlasku do samoposluge, što je pratila odluka da među takvim govnima ne želimo ni da živimo.

Kad je stigla presuda, nismo imali sumnje – žalićemo se. I žalili smo se. Nismo želeli da odustanemo od prvobitnog odštetnog zahteva i pristanemo na sumu koju je odredio prvostepeni sud. Glavni cilj je ostvaren, „Objektiv“ je osuđen zbog objavljivanja teksta kojim je ozbiljno narušio našu čast i ugled, ali ne i zbog pokretanja kampanje.

Jasno je da je nečiji mračni drogirani mozak odlučio da počne s udarcima ispod pojasa i zato sam pogazio sopstveno pravilo da nikada nikoga neću tužiti zbog nečega što je objavio u vezi sa mnom. Pravilo da je porodica svetinja, da je brak svetinja i da je njihova zaštita na prvom mestu, jače je. Idemo do kraja, pravda mora biti zadovoljena.

Hvala našoj divnoj advokatici Kruni Savović na lavovskoj borbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.