Ko je smestio Miletu Dodiku 1Foto: Radenko Topalović

Mile Dodik, potpredsednik Srpskog Sveta, doživeo je neprijatnost, pošto je sa RTS procureo snimak na kome se čuje kako pljuje po interesnoj grupi „Đoković“, nezadovoljan njihovim ponašanjim kada je reč o biznisu, te plasmanu Novaka Đokovića na turniru „Srpska open“.

Mile sigurno ne bi tako nešto rekao. Prosto je neshvatljivo da se potpredsednik Srpskog Sveta, inače poznat po blagom rečniku i finim manirima, tako izražava.

Mile nije mogao da spava posle ove odvratne nameštaljke, nije čak mogao ni da prisustvuje Skupštini Srpskog Polusveta B (druga polovina Srpskog Sveta – Republika Srpska), koliko je bio uznemiren.

Ispravno je procenio da mu je RTS namestio zvrčku, a kad znamo da kontrolu nad svim medijima u Srpskom Polusvetu A (Srbija) ima NJegova Niskost, onda opravdano možemo posumnjati da se upravo vladar svih Srba krije iza ove podlosti.

Zašto bi predsednik Srpskog Sveta zbijao ovakve neslane šale sa svojim potpredsednikom? Pa, iz ljubomore. Setite se – maskota Srpskog Sveta, rudnik novca i najugledniji član interesne grupe „Đoković“ pio je kaficu sa nekoliko visokih funkcionera Srpskog Polusveta A, njegova interesna grupa tamo diže hiljade kvadrata sportsko-poslovnih kompleksa u saradnji sa režimom, a sad će Mile da ga otima za sebe.

E, pa, neće. Mora da se zna koji je Srpski Polusvet jači.

RTS je tražio pomoć od odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP u razotkrivanju ovog zlodela. Da li je moguće da RTS nema pojma šta se desilo? Moguće je, RTS se slabo meša u svoj posao. Pomoć odeljenja za VTK je neophodna ne samo da bi se utvrdilo kako je snimak procureo, već i kako je nastao, jer, kao što smo na početku rekli, Mile Dodik ni u ludilu ne bi nešto loše rekao ni za koga, a kamoli za maskotu Srpskog Sveta.

Dozvolite, dragi Votsoni, da ponudim rešenje ovog slučaja. Mile Dodik, svi to znamo, raspolaže jedinstvenim talentom – on, naime, uopšte ne otvara usta dok govori.

Neki mu zbog toga tepaju i Mile Trbuhozborac. Nažalost, ovaj Miletov dar zloupotrebljen je tako što je veštačka inteligencija imitirala Miletov glas i umesto njega rekla sve one gadosti o interesnoj grupi „Đoković“.

Kada ne pomeraš usta, AI može da kaže bilo šta. Pa čak i ako pomeraš usta, današnja tehnologija je takva, da, pomoću AI, usta mogu da ti se pomeraju onako kako nikada nisu, da iz njih izlazi tvoj glas i da priča ono što ti ni u ludilu ne bi rekao.

Mogućnosti modernih tehnologija su takve da, čak, ne morate ni da budete negde, a AI će tamo da vas stvori i izgovori sve umesto vas. Mile, dakle, možda uopšte nije ni bio u studiju RTS! Zna se ko u Srpskom Polusvetu A može da raspolaže ovakvim čudima tehnike.

Postavlja se pitanje zašto Mile nije rekao da nije rekao ono što je naizgled rekao. Jednostavno i dalje je u šoku. Kad se malo oporavi, setiće se šta treba da kaže. Slučaj rešen.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari