Zlikovac, heroj i druge reči koje ne znače ništa

Ostavite komentar

 1. Dobar tekst. Kako Nemanja objasnjava, radikalnost kritickog misljenja danas je u krizi i sve je manje ima, cak i mendju intelektualcima. Na zalost.

 2. Nole je za Austrliju opasniji od atomske bombe. Umalo da ih ozraci, dobrotom, humanoscu ,razumom, cascu i postenjem. Na taj nacin bi se Australija promenila 100%. Nestali b poganluk i zlo na jednom citavom kontinentu i tu se ne bi vise pripremale i naoruzavale ustasko-teroristicke grupe kao sedamdesatih godina i slale u Jugoslaviju da ubijaju i decu. Te ustase nisu bile opasnost za Australiju, a Novak jeste. Istorija je uciteljica zivota. Nedozvoljava da se zaboravi ni lose ni dobro.

 3. Svaka cast za tekst. Preterivanje sa jakim recima i superlativima koji donose klikove sve vise nas udaljava od realnosti i istine. A najgore je sto je i istina vec dovoljno „interesantna“. Interesantno je sto se Australija ponela kako se ponela, bedno politikantski, i interesantno je sve oko novakovog PCR testa…

 4. Svaka čast, odličan, profesionalni tekst koji pokazuje koliko smo duboko, kao civilizacija, pali.

 5. I ovaj tekst je na liniji onih koje kritikuje. Novak je znao gde ide i čime raspolaže. Od svega bi ga „spasila“ vakcina kao i stotine njegovih kolega koji učestvuju na AO bez problema. Na jednoj strani je individualno pravo da se neko vakciniše ili ne, a na drugoj strani je obaveza zajednice da se od takvih štiti. Sistem ne bi bio sistem ako dozvoli da se neko postavi iznad njega.

 6. Svaka čast za ovako razuman tekst. Lišen bilo kakve ostrašćenosti, mržnje i zluradosti ili hvalospeva na nivou uzdizanja na pijedestal božanstva. Mnogi kvazi novinari, kolumnisti i komentatori opšte prakse bi trebalo da pročitaju ovaj tekst više puta. Možda nešto i nauče. Veliko bravo.

 7. Kao prvo, odlican je sportista. Pod dva, treba pratiti pravila zemlje u koju ides. Pod tri, ko sa naprednjackom vlasti tikvu sadi… ( lazirani test).

 8. Upravo sam i sama sve slozila na isti nacin, samo nisam vesta da to ovako leponi pretocim u misao
  Hvala sto ste mi pomogli da napravim red u svojim razmisljanjima

 9. Može kako hoce da se piše, ali je jedno sigurno. Ti dogadjaji nemaju veze sa mnom. a uporno se govori Mi. Ne, to je (bio) njegov problem. Ne brojim njegove pare zajedno, tako da i ovo ide odvojeno

 10. 83 %. Nisu glasali o tome Australijanci, nije to ni rezultat neke stručno vođene ankete. Nego je to procenat od onih koji su se odazvali da odgovore na neko pitanje, objavljeno u medijima. Takve „ankete“ nemaju nikakvu težinu. Nekoliko ljudi, ako se dobro organizuju, može sa lakoćom da proizvede ovakav „rezultat“. Možemo samo da nagađamo kolika je bila razmera.

 11. Jel I tebe placa tata novak.
  Citaj malo biljanu srbljenovic I Marka vidojkovica pa ces da vidis ko je novak.

 12. Pre svega ljudski, a zatim i profesionalno sagledana tema iz više uglova. Bravo, ovaj čovek čuva čast novinarske profesije.
  Spavate li mirno Teofili i ostali programirani, naručeni kolumnisti?

 13. Nije Novak u vlasništvu Srbije, niti ga je Srbija tamo slala. Ima pravo da radi ono što želi, to nije naša stvar.

 14. Nikad ni u jednoj ozbiljnoj anketi teniser bilo koji , pa cak ni Borg , ne moze niti ni u 100 najboljih sportista sbeta , jer je tenis sport u povoju tehnicki na vrlo niskom nivou ,kunkurencija je slaba i mala .Do pre 15 g u Srbiji nisu ni znali da ovaj periferni sport postoji

 15. Svidja mi se sta je napisao novinar „Gardijana“ ja bih jossamo dodala ne samo najradikalnija nego i najrazumnija „stvar“!

 16. Bravo, Rujeviću. Objektivno, suštinski i, pre svega, nepristrasno. Hvala na ovom pametnom tekstu.

Ostavite komentar

Dijalog

Naslovna strana

25. jun 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.