Da, budala si! 1Foto: Luca Marziale / Danas

I nemam problem sa tim da to javno kažem.

Zašto?

Zato što sve godine tera sve nas da mu verujemo na reč da je snimak saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca stravičan i da za volanom nije sedeo njegov stranački pajtaš Zoran Babić.

Samo budala može da od slučaja koji je krajnje jednostavan, pokaže se snimak i sud bez ikakve dileme zaključi ko se tog kobnog dana 31. januara 2019. godine, napravi problem i još više izazove sumnju.

Pri tom, nije morao celokupnoj javnosti da emituje kompletan snimak. Mogao je da udostoji porodicu Stanike Gligorijević.

Njih, pre svega, to najviše zanima.

Prvorođeni je budala zato što je dozvolio da sporna dva minuta tog udesa nestanu.

Kako je to moguće da se desi u zemlji koja „strmoglavo grabi u budućnost“.

U takvoj zemlji, koja gazi jednu Nemačku u privrednom rastu, u kojoj sve cveta i pupi, ne može da se desi da neko obriše, iseče i stavi pod tepih neku ovakvu stvar.

Pobogu, Prvorođeni, pa nije Zoran Babić toliki volumen da moraš na njemu da dokazuješ da si budala i to par ekselans.

Ima nas, možda čak i ne toliko malo, koji stvarno mislimo da je Prvorođeni pogledao taj snimak, da on postoji i da bi baš on štitio Babića i poslao nekoga drugog u zatvor umesto Vazduplohova.

I imamo najveći argument za ovako nešto – nepostojanje dva minuta te nesreće koji su krucijalni dokaz o tome ko je sedeo za volanom automobila ubice.

Ovo čak više nije ni sumnja već verovanje, ubeđenje da tu nisu čista posla.

Ne postoji reč kojim bi se opisao karakter Tužilaštva i Suda koji su radili na ovom slučaju.

To su monstrumi i ubice, beskičmenjaci koji za udobnost svojih guzica i nameštenja na dobro plaćene funkcije nisu smeli da pisnu i da zatraže od predsednika države informaciju o tome ko mu je dao kompletan snimak, pošto onaj koji su oni videli nema baš ta dva ključna minuta, gde ga je video.

Možda je i glavno pitanje kako je došao u priliku da vidi taj snimak, u kojem svojstvu.

Sam je rekao on nema nadležnosti i da ga niko nije pitao, niti bilo šta tražio.

Tužilaštvo i Sud su ponovo ubili Staniku Gligorijević i toga moraju da budu svesni, a mi ne smemo da zaboravimo i da prihvatimo izgovor – morali smo.

Nekako je lakše da poverujemo da je Prvorođeni budala nego nekrofiličar.

Ovo drugo je ozbiljna bolest i poremećaj.

Čovek, pored toliko posla i brige koje ima i zbog čega i ne spava da bi svima nama bilo bolje, nađe vremena da gleda snimke sa saobraćajnih nesreća po Srbiji.

Ko zna koliko ih je video.

Biće, ipak, da je ovu pogledao sa razlogom, a ne zato što se loži na tako nešto.

Mogao je u trenutku da zapuši usta svim kritičarima da je izašao sa snimkom pred Tužilaštvo i Sud, ili porodicu.

Po svemu onome što smo do sada videli, porodica Stanike Gligorijević nije poput vesele udovice, nezvanične supruge pokojnog Olivera Ivanovića koja bi zarad lagodnog života dozvolila da se pokojnik u grobu okreće poput propelera.

Prvorođeni je budala čak i da ima taj sporni snimak, arhiviran negde, koji potvrđuje njegove reči.

To je još strašnije od toga da je budala.

Više od dve godine taj snimak ne može niko da vidi, a onda kada mu to Izraelci, Toni Bler, ili neko poput Vulina, kaže da je upravo sada pravi trenutak da ga svi vide, on ga pusti u jutarnjem programu Pinka, neka se ne ljuti Marić sa Hepija, i sve nas dovede u situaciju da moramo da se izvinimo što mu nismo verovali.

Takva apsurdna situacija je ekvivalentna čuvenoj replici iz Balkanskog špijuna u kojem Bata Stojković kaže – Đura će ti oprostiti što te je tukao.

Tako će nama Prvorođeni da oprosti što godinama nije hteo da nam omogući da vidimo kompletan snimak nesreće kod Doljevca.

Cela ovo priča oko nesreće kod Doljevca je mnogo komplikovanija, po svoj prilici, nego što mislimo.

Mnogo je toga u igri.

Da je na vreme uradio ono što nije, Prvorođeni možda ne bi bio u zamci koju su mu ispleli Dijala Hrkalović i Nebojša Stefanović.

Podsećam na reči Milana Dumanovića, bivšeg pripadnika Odeljenja za tajno praćenje MUP-a, da upravo Hrkalović ima audio zapis na kojem se čuje ko iz policije naređuje pripadnicima BIA da iseku dva sporna minuta video-snimka saobraćajne nesreće kod Doljevca.

Kako god bilo, ostaje nada da će se sporni snimak kad tad pojaviti pred licem pravde.

Što se mene tiče, biću spreman ako je Prvorođeni u pravu da se javno izvinim što sam sumnjao u njegove reči, ali ne i da je budala.

#izVucicemose