Nije se desilo 1Foto: Ana Blažić Pavlović

Vučića su njegovi diznijevski savetnici ubedili da Tramp pobeđuje, pa i dalje živimo u trampovskom, a ne u posttrampovskom vremenu.

Sam ih je birao, ili je sam pogrešno procenio.

Tabloidi otkrivaju izborne prevare, prebrajaju glasove, izvlače mrtve duše.

Samo u Srbiji postoji Amerika kojom upravljaju ne institucije i slobodni izbori, nego bugarski voz.

Taker Karlson je Vučićev novi Paja Patak.

Samo su u Srbiji američki sudovi srpski sudovi, ili ruski.

Od 2016. podignute su optužnice za finansijske pronevere i saradnju s ruskim službama protiv Stiva Benona, Makla Koena, Džordža Papadopulosa, Pola Manafora i Rika Gejtsa.

Ako je spomenik u centru Beograda dobio antisemita Nikolaj II, pokrovitelj zloglasih „Protokola“, s nizom opskurnih ličnosti koje su zauzele naše parkove i ulice, Srbija ostaje sigurna kuća za svakog belosvetskog manijaka i nema razloga da se ne divimo svakome našem uspehu kad se nađemo na tamnoj strani čovečanstva.

Iz ovdašnje perspektive, uvažavajući realnost svakoga Vučićevog Mikija i Šilje, Bajdenova pobeda je šansa za EU da postigne jedinstvo u odlučivanju i primeni odluka, kako bi ponovo uspostavila vladavinu prava, poštovanje ljudskih sloboda i dostojanstva, i bezbednost teritorije.

To neće biti moguće s vladama dve, zasad, države Višegradske grupe, Bugarskom koja je postala Srbija, i sa Srbijom koja uporno ratuje sve svoje ratove iz 20. veka jer se u 21. veku ponovo vezala za najprizemnije ličnosti i ideje.

Vučić je i Borisa Džonsona proglasio, ili se pričinilo, za novog Čerčila.

Svaka pohvala našeg establišmenta je Zlatna malina.

Umesto velike Srbije, ili Jugoslavije, postali smo mala Rusija, ali ne kao regionalna imperija, to je bila, i ostaće, samo Jugoslavija, nego kao parija.

Nije se desio ni Hag, na isti način na koji s Trampom i Putinom igramo ćorave bake, jer se u našem mraku ne vidi kako se svet ponovo menja, naročito jer se menja na bolje.

Mržnja prema zapadnoj civilizaciji prevazilazi svu našu susedsku omrazu.

Hag više nije antisrpski sud, spakovali su OVK i kosovski politički vrh, i zato srpski zvaničnici, i kad ne ćute, ne otvaraju prostor optimizmu.

Nove haške optužnice istovremeno su optužnice za Pandu, Crvene beretke, atentat i paljevinu američke ambasade, optužnica za obustavljanje normalizacije odnosa.

Nove haške optužnice su jasno pitanje, zašto smo izgubili proteklih dvadeset godina, u antihaškoj i putinovskoj histeriji, srozavajući se na rub ne samo državne i političke, nego i biološke egzistencije.

Nikad nam i javnost i duše nisu bili prazniji, i odzvanja svaka naša šupljina.

Narušavanjem institucija, javnosti i vladavine razuma Vučić ukida Srbiju kao državu čiji je smisao u efikasnim i predvidivim funkcijama.

Uspostavio je jasnu korelaciju, po principu spojenih sudova, sa ovom Miki Maus opozicijom.

Naredih godinu dana su mu poslednji popravni, samo da ne budu i svima nama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Nije se desilo”

  1. Sve je ok, pozdravljam i tacno je. Ali…u 2 sv ratu u jednom nasem selu izadje jedan seljak pred nadirucim Nemcima i baci Drzavnu zastavu da je tenk pregazi. Provede ceo rat mirno jer je dokazao lojalnost Nemcima. Kad su posle dosli partizani i prijavile ga komsije on kaze bacio sam cetnicku zastavu a partizani onako omamljeni rekosw dobro dobro i opet ga niko nije dirao. Sve je ovo ok napisano ali se bojim da ostavlja male tupuce nekima da se provuku. A u srbiji je puno majstora za to

  2. Ako je Nikola Samardžić vrednost koju donosi novi svet koji se zahuktano menja nabolje, onda ne, hvala.

  3. Ali, zato nam je standardna NVO ‘adzenda’ pazlijivo izlistana gore, i njihovi protagonisti u odlicnoj formi i svgde prisutni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.