Pitanje svih pitanja – čime je to zaslužila i kakvi su njeni umetnički dometi, te da li je to dovoljno za počasno članstvo u umetničkom udruženju – ima jedan jako koristan efekat. Šira javnost, koja odlično zna šta je ZSO, GMO, posebno dobro zna šta je SNS, saznaće i šta je ULUS. Sve ostalo u vezi sa ovom novinarskom atrakcijom samo je naslov za par dana.

Kada bi neko ozbiljno hteo da se pozabavi udruženjima umetnika, gospođa Nikolić izgubila bi sjaj senzacije. Ima tu dosta da se čeprka. Ne mislim samo na ULUS, već i na ostala udruženja, ULUPUDS, npr. Dakle, tema bi mogla da se proširi… Udruženje što likovnih, što primenjenih umetnika može da primi u svoje okrilje amatere raznih profila, nije neophodno da neko ima završen likovni fakultet. Tokom godina takvi su „umetnički entuzijasti“ dobijali članske karte i tako priliku da izlažu, da hvataju ateljee… Odluku o tome ko će biti primljen, ne budite naivni, nije uvek donosio Umetnički savet ili neko telo s odgovornošću i ovlašćenjima. „Značajan pojedinac“ imao je prostor da izgura svoju volju. Nekad, sad i ubuduće… Motivacija? Valjda različita. Nešto neobično?

Eto, društvo sklono spektaklu, istražite ko je od neadekvatnih, nekvalifikovanih godinama unazad postajao punopravni član i zašto, ako već hoćete da se bavite problemom povlašćenih likovnih amatera.

U vezi sa mozaičarkom/mecenom Nikolić više me zanimaju priče o, šuška se, mutnim poslovima njene fondacije i zašto još uvek kafu pije u državnoj vili. To što se bavi umetnošću mislim da je lepo i korisno. I trebalo bi da bude primer, jer je poznato da je igra sa bojama odlična radna terapija.

Druga je tema globalna.

Fejsbuk je izneverio poverenje svojih korisnika! Strašno, strašno… Pitam se ko još veruje u tajnost podataka… To je kao da ispričate tajnu najvećoj tračari u odeljenju i mislite da ste bezbedni.

Meni ne smeta da neko zaviruje u informacije koje ostavljam na Guglu i društvenim mrežama. Naprotiv, to čak smatram vrlo korisnim. Ako će analizirati preko sajtova koje pretražujem moje potrebe i sklonosti pa me kasnije bombardovati adekvatnim ponudama, mogu samo da se zahvalim jer mi je uštedeo vreme koje bi bilo bačeno na dugotrajnu pretragu. Neko pravi selekciju za mene, i to još for fri. Hvala lepo!

Dvadeset prvi vek… svi vidimo sve i svi nas vide, o nama se sve zna i mi možemo da saznamo svašta lutajući po onlajn prašumi… Nema tajni, nema poverenja.