Ko plaća plandovanje

Ostavite komentar

 1. Kada raščistimo sa partokratijom (vidi šod izmišljena radna mesta), plaćanjem (ne u slobodnim danima) prekovrenenog i rada na državne praznike,uvedemo pkatne razrede

 2. Благо нама уколико су радници криви због свог сиромаштва и малих плата али и државе која се налази на зачељу по свим критеријумима, при томе политичари, бизнисмени, синдикати, наука, просвета… они су једноставно немоћни да доведу у ред те нераднике. Свашта.

 3. Doduše sindikalni su stvarno lenštine i salonski proleteri. Ali perspektiva i percepcija prosečnog domaćeg poslodavca, ili gazde daleko su od objektivnog. Sit gladnom ne veruje

 4. Bilo bi lepo da se ovaj gospodin potpisuje imenom i prezimenom. Inače, ne vidim nikakvu svrhu da se objavljuje ova nepotpisana kolumna. Danas tone u tabloidizaciju.

 5. Radnici u “ Zastavi “ ( namjerno koristim ovaj termin ) su uvijek bili prilično privilegovani, sebe su smatrali silom koja može da uređuje društvene odnose. Njih sigurno plaćaju oni koji rade i kojima nije plaćeno onoliko koliko su stvarno zaradili a dobar dio njih je radio i za ove praznike.
  O “ sindikalcima “ ne treba trošiti riječi, znamo kako se regrutuju i koga u krajnjem zastupaju.
  Ako svim neradnicima koji uredno primaju zarade dodamo i problem korupcije na svakom koraku onda možemo da se zapitamo kako uopšte ovo društvo funkcioniše.
  Nisam stekao utisak da autor teksta ima nešto protiv radničke klase, mislim da se jasno zalaže za čiste račune, što mnogima ne odgovara.

Ostavite komentar

Dijalog

Naslovna strana

30. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.