Sujetnim zvezdama i zvezdicama nikako ne godi da se na događaju pojave u sličnoj ili istoj toaleti ili da obuku nešto što je pre njih konkurencija nosila. Imaju stiliste i modne savetnike čiji je zadatak da se to ne desi, a ako se ipak desi, mediji ih „stave na tapet“ i počne analiza kome lepše stoji. Tako su 2009. Rijana i Paris Hilton obukle istu haljinu dizajnera Aleksandra Vanga. DŽenifer Lopez je 2013. obukla haljinu koju je kreirao Tom Ford, koju su prethodno nosile dve manje poznate glumice. I kod nas se slično dešavalo. Čak su i smrtne neprijateljke Ceca i Jeca obukle skoro iste haljine, na sreću, na različitim događajima. Emina Jahović je uoči jednog davnog Budvanskog festivala morala da kupuje novu haljinu, jer je onu koju je planirala na probi već obukla Ana Nikolić. Zbog toga, iste haljine, Kavalijeve koju su platile po četiri hiljade evra, Ana i Emina su bile u svađi 14 godina, tvrde obavešteni tračerski mediji.

Političari, sudeći bar po predsedniku Aleksandru Vučiću i kadru njegove SNS Zoranu Babiću, trenutno direktoru Koridora Srbije, na sreću, izgleda nisu toliko sujetni. U nedavnom obilasku autoputa na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri pojavili su se u istoj odevnoj kombinaciji. Farmerice, košulja, sako iste boje, koji se, čini mi se razlikovao po reveru i džepovima. Nije ovo prvi put da političari „kopiraju“ jedni druge. Erdogan, Vučić, Dodik nosili su karirane plave sakoe, popularno nazvane po turskom predsedniku. Dodik ga navodno bacio, jer neće da nosi ništa „tursko“, pogotovo „Erdogan“ sako.

Stoje Vučić i Babić, tako slični, a istovremeno potpuno različiti, gledaju u potporni zid koji se rušio već dva-tri puta i koji muči javnost i struku. Ozbiljni su. Gledaju i neke projekte. Analiziraju. Razmišljaju. „Sloba je hteo topovima s druge strane da gađa ali brdo će biti srušeno i treba da ga prebace na drugu stranu da galerijama uspemo da kontrolišemo klizište u potpunosti“, naveo je predsednik Vučić. Učinilo mi se da će predsednik Vučić i direktor Babić pogledom početi da ruše brdo. Ali, nisu.

Srušeni potporni zid danima je bio tema i još je. Ne zna se ko je kriv za rušenje ni kako će problem biti rešen. Da li će zaista brdo biti srušeno? Kako će to izvesti? Deo srušiti, deo premestiti? Da li je to najbolje rešenje? Koliko bi trajalo i koštalo? Naravno, nisam stručnjak, ali meni to deluje pomalo radikalno. Kada pogledam kako idu radovi po Beogradu, prilično sam sumnjičava. Da li je vlast koja Slaviju ni centar nije rekonstruisala kako treba, pa su postavljene ploče počele da se lome posle nekoliko dana, izmešta Železničku stanicu na dve lokacije (nezavršenu stanicu Prokop i minijaturni, prastari Topčider), a isto planira sa Autobuskom (gradnja nove nije faktički ni počela), može da ruši brdo? Možda „mešam babe i žabe“, ali skepticizam mi je sve snažniji.

Ili sam možda deo „najbrutalnije kampanje“, što bi rekao predsednik Vučić? Ili možda brdo i potporni zid nisu ni bitni jer počinje nova, istorijska, možda i završna runda pregovora o Kosovu? Ili možda ništa od toga, ni Koridor, ni Kosovo nisu bitni jer počinje rijaliti „Zadruga II“? A u „imaginarijumu“ TV Pink nema tako teških tema, ni Kosova ni Koridora, ni malih plata, ni mizernih penzija, punih bolnica, sve praznijih škola, kriminala, korupcije…