Mart 1999.

Ostavite komentar

  1. Gde smo bili kada su u sred dana padale bombe u ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru,to se nikad ne objavljuje niti se pominju žrtve,ima toga još,ali ova gospođa ima selektivno sećanje.

 1. Kao i pitanja, gde smo bili kada su Srbi isterivani i ubijani na Kosovu i Metohiji zadnjih 80-tak godina, gde smo bili kad sum uskracivana prava u Hrvatskoj i Bosni……..

  1. Gde ste bili? Pa uz ovog zlotvora i zlotvore koji su tada bili na vlasti, a na žalost su i sada. Oni sve pobeđuju, u svemu su najbolji, država sve manja, sve manje stanovnika jer dobar deo stanovništva ne želi da živi u „zlatnom dobu“. Zbog tadašnjih i sadašnjih smo tu gde jesmo. Na žalost!

  2. Klasican tekst dtugosrbijanaca i pete kolone koji su se tog marta radovali i prizeljkivalu ametucke trupe u Beigradu,i jos nisu prestali.Kada budemo pravna drzava ovakvi ce biti procesuirani

   1. Vi se baš ložite na fašizam. Posebno na ovaj naš domaći proizvod – srbokomunizam. Vi ste samo formalno protiv komunista, a zapravo i dalje cenite i baštinite staljinističke metode. Ono tvrdo ružno lice komunizma nije ništa drugačije od onog iz fašizma. Ali kako vi Antonići, Šešelji, Koštunice, Vučići i Ćijarkovići to da shvatite? Apologete Miloševića i saradnici neki njegovi, zapravo su pravi drugosrbijanci i autošovinisti.

    1. Ne pomazu isprazne reci sa „radionica“ Sonje Biserko niti nickovi kao vasi moracete da nosite maske jer ce vas prepoaznati kao neprijatelje Srba a ljubitelje americkog imperijalnog fasizma.

 2. Tri meseca bombardovanja kao tri decenije (ne)zivota u SRJ i Srbiji.
  Nenormalno izmenjen nacin zivota od prvog do poslednjeg, odnosno danasnjeg dana.
  Tri decenije nove realnosti.
  Nakon sto je grunula prva bomba u Pancevu (fabrika aviona Utva, vece 24.3.1999.), od dvadesetak koliko je gruvalo u ta tri meseca, moja zena, tada u trudnoci, panicno je uzviknula : A ti si mi rekao da nece ?
  Eto bio sam uveren da ni Jugoslavija nece da se raspadne, barem ne na nacin na koji se raspala, ali tad jos nisam bio ozenjen.
  Trideset godina nikako da se naviknem na novu realnost.

  1. Deo teksta o nedostatku samokritike i nepominjanju albanskih žrtava i srpskih zločina podržavam. Ne podržavam to što autorka agresiju naziva intervencijom. Ne podržavam što se zločini NATO relativizuju i umanjuju uporedjivanjem sa opsadom Sarajeva. To je isto kao kada bih ja rekao da je Srebrenica ništa u poredjenju sa Jasenovcom. Ne pada mi na pamet da tako relativizujem srebreničke žrtve.

 3. A gde ste bili 1974 godine kada je donesen „ustav“ koji je omogući NATO bombardovanje cele 90te
  Gde ste bili 1971 kada je uhapšen i osuđen profesor Đurić sa pravnog fakulteta jer upoziorio da će ustavni amandmani dovesti do 90ti h jer legalizuju zločine Brozovih zlikovaca.
  Ti „jadni“ albanci su uspeli da TRIPLIRAJU svoj broj od 1948-1991 uz stalno naseljavanje iz albanije i proterivanje Srba pod pritiskom dok je broj Srba bio manji 1991 nego 1948
  Inačke Milošević snosi nespornu odgovornost što je dozvolio da se albanci naouržaju i naprave terorističku organizaciju nazvanu „ovk“.
  Zato nas sada ismevaju teroristi Tači Haradinaj veselji …
  a „slobodni novinari“ ih proglašavaju „žrtvama“

  1. „Stalno naseljavanje iz Albanije“ čije granice su zatvorene već 1948., nakon rezolucije Informbiroa?!

 4. Ja sam izašao u grad i otišao kod prijatelja u kafić. Bilo je oko osam uveče. „Jesi li čuo da su bombardovali Prištinu“,reče mi. Bili smo u pustom kafeu. „Šta ćeš popiti“, upitao me. „Viski“, rekoh kao iz topa i pokazah prstom na flašu za šankom. „I ja ću“,reče. „Ja častim.“ To veče pijan sam oteturao kući kroz pusti grad, dok je na Kosovu grmelo i ljudi ginuli, a „Milosrdni andjeo“ svojim krilima natkrivao Srbiju.

 5. Nece biti da samo Srbi treba da se preispitaju i samokritikuju, mogao bi i NATO da se upita sta je stvarno postigao i napravio na Kosovu i da li je ova albanska naci-mafijaska, nefunkcionalna, diskriminatorska, temeljno etnicki ociscena paradrzava nesto za ponos ili ipak za sramotu. Mogli bi i razni nvoidi iz Srbije i srbofobi da preispitaju svoje „Srbi za sve krivi, Srbi dobili sta su zasluzili, ostali nevinasca“ stavove koje proturaju sada vec decenijama, svoje relativizovanje zlocina nad Srbima (a sta je Jasenovac u odnosu na Vukovar i Srebrenicu?), jeste da kaplje lova ali ipak.

 6. Nerazumno je spominjati “zrtve” tih Albanaca kada se pominje nicim izazvana zlocinacka agresije te Amerike na nesvrstanu,
  miroljubivu i krajnje pacifisticki tradicionalno miroljubivu Srbiju. Kao Istoricar u penziji temeljito pratim sistematsko podrivanje napora nase Vlade da smiri tenzije u regionu, zrvtujuci se za susede, pomazuci im i ne mesajuci se nimalo u njihove unutrasnje poslove. To smeta Zapadu, zato je i izvrsila bezumnu agresiju na neutralnu Srbiju, koja, zajedno sa svojim vecnim saveznikom, bratskom Rusijom nije htela da se krv nevinih proleva i potpisalivsu pobedonosni smprazum u Kumanovu, nekadsnjem sroskom gradu. Istorija i sroska pravda su na nasoj strani.

 7. Овај текст је имао циљ да се оправда бомбардовање јер су поново у питању злочести Срби а Албанци, Бошњаци и Хрвати су све сма невинашца.

 8. REDAKCIJO,VOLIM ŠTO OBJAVLJUJETE SAMO ONO ŠTO VAM SE SVIĐA-…ovo je ironija naravno

 9. Ustanoviti stvarni broj nastradalih u NATO bombardovanju nije nikakav problem. Pa nije se to dogodilo prije 100 hiljada godina. Dovoljno je prelistati novine za tih 78 dana, pregledati stranice sa čituljama i doći do, vjerovatno, stopostotno tačnih podataka. Ovako, manipulisanje sa brojkama tumačiće svako na svoj način…

 10. Srbija nije napala nijednu članicu NATO-a. Nasuprot tome iz Vukovara su napadali Borovo selo i lokalnu kasarnu JNA, u Sarajevu pobijene hiljade Srba i proterano oko 180,000, o genocidu vaših sunarodnika po selima oko Srebrenice ne znam šta reći. Takve metode nisu imale ni nemačke SS trupe. Srbi nisu ubijali bez povoda a NATO jeste.

Ostavite komentar

Dijalog

Naslovna strana

6. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.