Glavni osumnjičeni je srpski turista Veselin Srbljanović, koji je bio sumnjiv našim organima reda još pri dolasku u hotel. Već u foajeu, dok je čekao na recepciji, pojeo je celu zdelu dekorativnog voća, kao i jednu ukrasnu biljku koja je tu stajala iz estetskih razloga. Po dobijanju sobe spremačice su prijavile da je neko na njegovom spratu odneo sve bombone iz hotelskih činija. Kasnijom proverom ustanovljeno je da su u Srbljanovićevoj sobi pojedene sve čokoladice, keks, perece i štapići iz sobnog bifea. Protivno svim pravilima, prilikom prvog obroka u hotelskoj trpezariji, Srbljanović je primakao stolicu glavnoj trpezi, iako je posluženje organizovano po principu „švedskog stola“. Bez obzira na upozorenja zaduženog osoblja, Srbljanović je za nekoliko sati pojeo svu posluženu hranu. Posle završenog obroka primećen je kako u hotelskom restoranu jede hamburgere i ćevapčiće. Zatim je pošao u sobu, ali je primetio da je „švedski sto“ postavljen, pa je probio kordon konobara koji su pokušali da ga zadrže, i ponovo primakao stolicu. Od stola ga je teškom mukom odvojila supruga.

Međutim, službeno lice referiše da je odbijao da ide sa suprugom, već se uputio ka hotelskoj poslastičarnici. Iz računa koji nam je dostavljen, tamo je pojeo deset baklava, osam tulumbi i jedanaest orasnica. Tada je naišao hotelski bus za plažu pa ga je supruga izvela iz poslastičarnice i uvela u vozilo sa ostalim turistima.

Posle preslušane „crne“ kutije i obavljenog prevoda, ustanovili smo da je do eksplozije u autobusu došlo neposredno posle Srbljanovićevih reči „Maro, dajde mi onaj sendvič!“

Povodom ovog tragičnog događaja upozoravamo nadležne organe da je potrebno hitno preduzeti neophodne mere, i preduprediti buduće slične nesreće.

Za početak, mi predlažemo da prva mera bude ukidanje „švedskog stola“ za srpske turiste!“