Pozovi Kosovo

* Srbija je nastavila da se u godinama nakon rata na Kosovu ponaša upravo onako kako se ponašala u godinama njegovog gubljenja. Mržnja, netolerancija, nerazumevanje i identifikacija sa grupom nesposobnjakovića i nasilnika u vrhu države

Ostavite komentar


 1. Ma bravo, isto tako i Bosnjaci treba da se zalazu za otcepljenje RS iz BiH i da se raduju tome, Hrvati da sami obnove srpske autonomne oblasti u Hrvatskoj i da omoguce sto brze osamostaljenje jer nakon zlocinacke politike protiv Srba koja je kostala na stotine hiljada zivota to je najmanje sta mogu da urade a zasto se i Milo ne bi zalegao za nezavisnost 30% populacije Crne Gore ili zasto Albanci sa Kosova ne bi inicirali osamostaljenje severa jer da budemo iskreni politika Albanaca zadnjih godina je bila i vise nego zlocinacka. Sta fali autonomnim oblastima za Srbe i Grke u Albaniji? Da li novinarka zna sta su sve trpeli Srbi, Crnogorci i Grci u Albaniji? I svi da se raduju, i Hrvati i Bosnjaci i Albanci. Nije u redu da se samo Srbi raduju zbog "Kosova" a da ostali tuguju i pate.

 2. Sve cestitke za "Danas", dobro je sto i jedan albanski list ima svoju verziju na srpskom kako bi gradjani Srbije koji ne znaju albanski imali prilike da saznaju kako razmisljaju o Kosovu, regionu, odbojkaskim funkcionerima u Srbiji, pozivnim brojevima tipicne albanske patriljote kao sto je npr. Senzana Congradin. Bravo jos jedanput, sto mozda ne zblizavate ali makar medjusobno upoznajete ova dva naroda.

 3. Naravno da treba da se raduju, nikada nije loše imati za suseda državu nastalu iz agresivnog separatizma i novca narko-kartela. Ovaj tekst je valjda naša verzija zapadnjačkog liberalnog bezumlja. Hajde da se radujemo… neverovatno.

 4. Samo reci pohvale za ovu novinarku,ciji textovi,osim sto iznose cinjenice i istinu,daju i smernice politicarima,u kom pravcu treba ici.Ali,usmeravati jednog "banana man"(Dacica),Vulina,Nikolica…je nemoguca misija.Nastali na srpskom nacionalizmu i primitivizmu,ocekivati da se promene je naucna fantastika.

 5. Ovaj tekst i ostali tekstovi u novinama nisu objasnili sustinu dogadjaja u vezi sa kosovskim pozivnim brojem i imovinom Telekoma Srbije. Sustini je da je drzava srbija opet izgubila bitku! Kosovska vlada je priznala da Telekom Srbije poseduje svu opremu na Kosovu. Sto je dobro za nas. Ali su takodje dali Telekomu Srbije samo privremenu licencu za rad! To je kljuc! Sto znaci da za mesec dana ili kad god, da oni mogu da ucenjuju Telekom Srbije sa dozvolom za rad. Dzaba Telekomu Srbije sva oprema kad nemaju dozvolu za rad. Mi smo za uzvrat Kosovskoj vladi dali pozivni broj i tako smo izgubili jedini adut koji smo imali u oblasti telekomunikacija. Ovo je u nasim novinama predstavljeno kao pobeda, kad je u stvari bio jos jedan poraz Drzave Srbije na Kosovu!

 6. @usaf

  A na cemu su nastali albanski politicari Taci ili Ljimaj ili Haradinaj? Na uzvisenim vrednostima humanizma, pravde, demokratije i multietnicnosti? Ili na cemu je nastala albanska "drzava kosova" cijim uspesima treba da se raduju Srbi? Nastala je na primitivnom i agresivnom velikoalbanskom nacionalizmu, na brojnim zlocinima, otimacini i agresivnoj albanizaciji.. Ali bitno da albanski politicari i Albanci generalno nemaju sta da se posto su savrsenstvo bez mana. A ovo jadno i bedno promovisanje albanskih naci projekata umotanih u celofan kvazi-gradjanskog, "prosvecenog" i anacionalnog lupetanja, ne vredi ni komentarisati. Nije ni cudo odusevljenje tipicnih albanskih nacosa na ovakav tekst.

 7. Posebni pozivni telefonski broj Albancima nije potreban ni zbog prakticnosti ni zbog olaksavanja zivota bilo kome nego jedino i samo iz vrlo prizemnih albanskih nacionalistickih interesa. Zbog cega bi bio problem za jednog Albanca sa Kosova da ukuca +381? Naravno da nije problem ali je Albancima potreban taj posebni pozivni broj kako bi i na taj nacin "dokazali" kako su "drzava". I onda neko ovakvim smesnim i demagoskim zamenama teza pokusava proturiti da Srbi treba jos i da se raduju sto su albanski nacosi uspeli da izboksuju posebni telefonski broj jer to je dobro za Srbe? I sta ce biti kada Srbi pripomognu ispunjenju svih albanskih nacionalistickih zelja i zeljica, da nece da krene nevidjena saradnja, upoznavanje, razmena ili ce nagradjeni i amnestirani albanski nacionalizam da krene sa novim zahtevima i novim zeljama i zeljicama?

 8. Zanimljivo da je cenjena novinarka zaboravila da spomene odgovornost i udeo Albanaca i albanskog nacionalizma u svemu sta se desavalo i sta se jos desava na Kosovu ali i sire. Siguran sam da ce to spomenuti neki sledeci put jer bi inace neko jos pomislio da je novinarka vrlo jednostrana, tendenciozna, da spinuje, da zastupa iskljucivo pro-albanske stavove, da je selektivna itd. sto naravno nije slucaj.

 9. Da li su onda i gradjani Hrvatske i BiH zrtve, sami sebi najveci neprijatelji, izolovani siromastvom, niskim stepenom obrazovanja, brutalnom medijskom propagandom kada se nisu a ni sada se nesto ne odusevljavaju pokusajima tamosnjih Srba da se otcepe jer i Srbi iz BiH i iz Hrvatske bi da dobiju svoje posebne pozivne brojeve?

Ostavite komentar


Dijalog

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.