Neka vas ne buni naoko pogrešna jednina – „srpski narod i senat ima“ – srpski narod i senat, osim sa babom, ima izvesnih sličnosti i sa Oregom i Gasetom, to je u oba slučaja jedan organizam sa dva imena, znate valjda šta pisac hoće da kaže.

Srpski narod i senat – i to smo apsolvirali – nekada je davno na ex popio prvu tirjansku vlast, organizam mu se žestoko stresao, on iz tog stresanja nije izvukao pouku, još manje pravni lek, a onda su organizmu srpskog naroda i senata – kao druga i treća rakija u babinom slučaju – tirjanski režimi stali da šalju lažne signale da mu prijaju. I da vidite – prijali su mu, svejedno što je đavo srpski narod i senat (u daljim tekstovima SNiS) često odvodio u koprive.

Neki (nazovimo ih otuđeni) delovi SNiS-ovog organizma fakat su povremeno uviđali da će stvar završiti i na gorem mestu od koprivišta, pa su se nešto kurobecali, ali su srpski tirjani, uz radosno sasluživanje SNiS-a problem rešavali amputacijom takvih delova. Onda su došla zla, nesrpska vremena, u kojim se na amputacije glava počelo popreko gledati, pa je stvar u svoje ruke preuzele televizije i tirjanska propaganda.

Na gornja sumorna smatranja naveo me je intervju koji je DW-u onomad dala takozvana premijerka, Ana Brnabićeva, a koji sam – iako mi je organizam slao signale da to ne činim – (delimično) pogledao na nekoj televiziji.

Na tečnom, dakle, engleskom, doduše sa jakim beogradskim akcentom (falili su samo „kao“ i „jebote“), primarna ministarka je, onako kurčevita kakvom ju je Bog sazdao, bila odlučna da osim SNiS-u – kome je intervju, uostalom i bio namenjen – i ostatku Evrope pošalje lažni signal da su u Srbiji mediji apsolutno slobodni, da osim Save i Dunava njome teku med i mleko i da je, uopšte, Srbija najbolja od svih svetova.

Priznajem da sam – dok nisam ugasio televizor i otišao da potražim kiblu – malčice seirio prisećajući se oduševljenja i raširenosti ruku sa kojom je Euromahala dočekala instalaciju prvog, em ženskog, em pedera, na položaj prvog fikusa u pustolini u Nemanjinoj. Onda sam se setio da sam, dok je Brnabićeva bila u fazi ekspres šerpe (zbog rodne ravnopravnosti ne – lonca) SNiS proročanski obavestio da DM Palma neće dati ostavku zbog Brnabićkinog vavedenija u vladu, nego da će vrlo brzo – čim stigne naređenje „odozgo“ – obući kožne pantalone sa prorezom na guzici, što je i učinio, samo je preko tog outfita navukao galabiju. Vama pak preporučujem da ispod galabija obučete kožne gaće i da organizovano odete na Tašmajdan u obilazak spomenika koji se lažno predstavlja kao spomenik patrijarhu Pavlu, a u stvari je spomenik svemu ovome.