Ubi me prejaki tvit 1Foto: Stanislav Milojković

Tragični lik strpljivo podnosi udarce rđave sudbine, farsični likovi sami stvaraju rđavu sudbinu, pa posle kukaju do neba šta ih je snašlo.

Evo, recimo, naša eminentna influenserka Vesna Pešićka uspaničena mogućnošću doživotnosti Vučićeve vrhovnosti onomad lansirala tvit u kome otprilike kaže da je bojkot luk i voda, da tu pomaže samo „cev u glavu“.

Uvidevši na šta će luping izaći, ubrzo je izbrisala tvit, ali dockan. SNS-ovi talibani/ke već su ga se bili dokopali i Pešićku optužili za ubilačke namere.

I to – kako reče ona Kuburovićka, koja kuburi sa aritmetikom (po njoj je 2020-2003= 15) – u zemlji u kojoj je „pre petnaestak godina ubijen premijer“.

Pešićka je potom pribegla vađevini i retvitovala (ako se to tako kaže) da je u stvari htela da ubije sebe, samo su je pogrešno shvatili. DŽaba krečenje. Javno tužibapstvo već je bilo krenulo u istragu „elemenata krivičnog dela“ i bla, bla, bla.

Euromahala, predvidivo, nije sedela skrštenih ruku, momentalno je aktivirala odbrambeni mehanizam – ko biva… ko bi normalan očekivao da bi Pešićka mogla huškati na kraljeubistvo.

Naravno da to čak ni nenormalni ne očekuju, ali Vučić i SNS i rade na principu „niko to ne očekuje“.

Ko je, uopšte, pre devet godina očekivao da će Vučić & Co doći na vlast i da će na vlasti ostati ad calendam graecem.

Da li je to očekivao Pešićkin brat po Tviteru – JexS? Ma jok. Stvarao je SNS takoreći ex nihilo s namerom da on ostane na vlasti ad calendam graecem, pa mu se dogodio strmopizd koji nije očekivao.

Podsećanja radi, Pešićka je značajno pripomogla JexS-ovom strmopizdu, da bi tu, pre neki dan, blagotvitovala da je Tadić ipak „najbolji političar u Srbiji“. Ja i dalje stojim pri stanovištu da je providencijalni smisao Vučićeve (možda i doživotne) vladavine da Srbije (svih boja) pokaže onakvim kakve jesu, a ne onakvim kakvi si laskaju da jesu, što će reći – kao aritmetički skup dezorijentisanih individuuma koji pojma nemaju kud udaraju, ali koji – umesto da izvuku neke pouke – udarnički udaraju gde god da udare.

Nije Pešićkin tvit bio kraj sumanutim opozicionim tvitovanjima.

Boškić, da kažemo, Obradović napušio Dragoljuba Mićunovića zbog intervjua u nedeljnom Blicu, u kome je Mićunu, inače, svaka bila ka vladičina.

Svetosavac i dverjanin u napušavanju Mićuna pribegao je svojevremenim SPS-ovskim prostačkim dubarama o Mićunovom „jahanju popova“ i ostalim nepravoslavnostima.

Da ne bude zabune – Mićun je (na njegovu nesreću) u koaliciji sa Boškićem, tj. takozvanim Savezom za Srbiju.

Kako je reagovala Mićunova stranka, DS? Lutovac je reagovao mlakašnim tvitom u kome piše da je Boškić „uvredio sve demokrate“.

Držim da je krajnje vreme da DS svoju „centralu“ preseli u Picin park. Tu joj je mesto, a Picin park je ipak u Krugu dvojke.