2022 - Rekapitulacija 1

Šta smo imali ovde?
(Kelner)

Januar. U januaru smo imali sedamnaest Obraćanja, dva atentata i deset s lukom. Obraćanja su bila
svečana – predpraznična, praznična i za paterice,
atentati obični.

Februar. Obraćanja je bilo komada devet i to četiri sa uzdasima, dva sa dubokim uzdasima, tri sa uzdasima slabijeg inteziteta. Atentata tri komada.

Mart. Mart je počeo energičnim Obraćanjem a nastavio se redovnim (7), vanrednim (4) i pretećim (5). Ukupno šesnaest. Svi ozbiljni i odgovorni. Atentata nije bilo.

April: U aprilu smo imali izbore i s tim u vezi dvadeset Obraćanja. Jedno je bilo sa šampanjcem, trubačima i pobedničkim kolom. Kolovođa Nikola Selaković. Atentata šest u najavi od toga dva ciglom.

Maj. Ovog maja smo imali dvanaest Obraćanja. Naglašeno pesimistična i naglašeno optimistična – po pola. U naglašeno optimistička valja ubrojati i tri sa kliktajem. Atentata smo imali jedan najavljen, dva na čekanju, jedan otkazan zbog kiše.

Jun. Junska Obraćanja su obilovala pravednim gnevom. Bilo ih je osam, duplo više od atentata.

Jul. Julska Obraćanja su obilovala još pravednijim gnevom. Bilo ih je deset od kojih šest posvećenih registarskim tablicama, kardanu, amortizerima i lameli. Četiri atentata su ostala u senci glave motora.

Avgust. Imali smo samo sedam Obraćanja, od toga četiti kresanja u brk. Atentatori na godišnjem odmoru.

Septembar. Jedanaest Obraćanja kako iz zemlje tako i iz inostranstva, Obraćanja punih ponosa, zanosa i snage, bogatih osećanjima i bogata značenjima. Dva kilava atentata – čist zviceraj.

Oktobar. U oktobru smo imali baraž Obraćanja s dizanjem glasa, obrva i ostalih delova tela. RZS još broji i razvrstava: na jednu stranu oštra ali odmerena, na drugu beskompromisna ali miroljubiva, na treću ona od marta. I dva atentata su martovska.

Novembar. Za novembar je planirano šest Obraćanja računajući i ono beskompromisno iz oktobra ponovljenog na bis. Realizovano je svih šest zainat svima njima. Atentat na čekanju.

Decembar. Obraćanja su u toku a planirano je za svaku slavu sa pratećim patericama po jedno plus Grand Finale pred svečano otvaranje još jedne nove godine Zlatnog doba. Dve petarde, dve prskalice.

(Dok je nas, nastavlja se)

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari