Kad su cvetale tikve (2): Odjeci i reagovanja 1Foto: Privatna arhiva

Traktat pod gornjim naslovom, koji smo objavili prošle subote a koji je potpisao mislilac, influenser, jutjuber i uticajni tviteraš gospodin Buda Bubac, izazvao je brojne kontroverze. Danas na uvid stručnoj javnosti stavljamo osam komada. I jednu čestitku.

Živela Srbija. Juče, u Robnim rezervama, dok sam svima i za svakog pakovao gloginje za zimu, pogled mi pade na izvesne niskotiražne novine neuglednog izgleda.

I samo taj letimični pogled uspeo je da me uznese visoko, visoko, moralnom i intelektualnom vertikalom, do blistavog Olimpa srpske plejade: Simo Spasić, Marijan Rističević, Toma Nikolić, Aca Lukas, Mimi Oro, Gagi Đogani, Era Ojdanić…

Namah pomislih: Eh, kada bi ovoj kiti nesputane misli mogli da priključimo i Micu Trofrtaljku da dostojno opeva ovo Zlatno doba, ove Naše dane. Živela Srbija!

SimoSpasić.Org. Moju krucijalnu misao (Naši dani) stavili ste samo u moto nekakvog nazovi traktata nekakvog Bude Bupca, a gde su ostale moje misli?

Bora_Bilmez. … Dotični autor traktata ima iste inicijale kao ja što smatram direktnim napadom na moj intelektualni integritet i ostale duhovne komponente. Ovim obaveštavam Srpski svet da ću zadovoljenje tražiti na sudu i teraću, ako treba, sve do Andrićevog venca.

Verica R. Niko nema prava da me izostavi sa spiska srpske elite objavljenog u vašem listu – ni ona šano-dušo Jovana s Pinka ni ona nafrakana uspijuša sa erteesa. Ja sam, bre, institucija već osamdeset godina! Ko više od mene zaslužuje da se nađe u ovako reprezentativnom društvu Naših dana?

Ruška Jakić A ja?

Analitičar A.D. Pomno pratim kako Svetlosti pozornice tako i ostale relevantne mindmakere javnog mnjenja i sve mi je jasno. Recimo, jasno mi je bilo da se priredba sa Hrkalovićevom bliži kraju onog trenutka kad je postala dosadna kao onomad ona priredba sa Miškovićem. Jasno mi je i u čijoj režiji je odigran igrokaz sa Lavrovim, i zašto se sada popravni dom zove Otvoreni Balkan, i ko prevodi kragujevačke radnike žedne preko Lepenice pa u Slovačku, i kad će Vlada i zašto… Stvarno, zašto?

Žeks…sssnf. Šta će nama Parlament kad imamo Zadrugu? Zašto da dupliramo posao?

BudaBubac. Kao autor prošlonedeljnog traktata, štiva koje je izazvalo nepodeljeno interesovanje, zahtevam da se isti odmah ukloni sa svih sajtova Srpskog sveta iz razloga oštrog protesta što se jedan od rodonačelnika Naših dana, gospodin Bogi đuture sa svojom suprugom i ULUS-om, našao pod sankcijama svetske Sile i Nepravde. Živela Srbija!

VerniČitalac. Čestitam Danasu 25 godina svega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari