Kod večite slavine 1

PALETA

Udružena demokratska opozicija (UDO) ponovo se uspravlja! Sada s ponosom nosi naziv Udružena opozicija Srbije (UOS), kao što je do juče s ponosom nosila ime Savez za Srbiju (SZS). Sve najumnije, najhrabrije i najodgovornije u srpskom političkom spektru, sve najčasnije i najpoštenije, našlo se u jedinstvenom demokratskom frontu protiv ovog bahatog, uzurpatorskog i nenarodnog režima. Visoko je dignuta zastava slobode, demokratije, istine i pravde, a ispod zastave gordo stupaju i Udruženi sindikati sloga, i Demokratska stranka, i Pokret slobodne Srbije, i Državotvorni pokret Srbije, i pola Mađara, i Pokret za preokret, i Otadžbina, i Šumadijska regija, i Stranka sloboda i pravde, i Građanska platforma, Narodna stranka i Đoka Vukadinović lično. Nova Udružena demokratska opozicija UDO sada UOS otvorena je za sve koji dele iste vrednosti, vizije i opredeljenja uključujući bojkotaše, parove, plivače za Časni krst, suvereniste, LGBT aktiviste, zelene, bicikliste, još jednog Đoku i Murtu.

A sve je počelo 1919. osnivanjem Demokratske stranke… Pa 1990. osnivanjem Demokratske stranke. Pa 1992. osnivanjem Demokratske stranke Srbije. Pa 1994. osnivanjem Demokratskog centra. Pa 2000. osnivanjem Narodne demokratske stranke. Pa 2005. osnivanjem Liberalno-demokratske partije. Pa 2020. godine…

MAKETA

I tako, dok glavni urednik srpskog javnog mnjenja s naslovnih strana i malih ekrana maše blistavim pobedama, novim uspesima, svetskim apokalipsama, parovima, užasima sa raznih meridijana, zbrinjavanjem Jovane Joksimović i Srđana Predojevića, parovima, Vesićevim genijem, švalerkom generala policije, tužbom uvređenog Vasilija Ostroškog slava mu i milost, novom LjubaviVeromNadom, Trampovim milijardama Srbiji, Stanijom i njenim strahom od Kristijana Golubovića, večerom sa Grenelom, novim podvigom Miladina Kovačevića – Demokratska stranka je opet zanela. Opet je bremenita. Prinova se očekuje svakog časa, a srećni roditelji već počinju veselje.

KOMETA

Nova zvezda na srpskom nebu! Novi znamen demokratije i progresa, slobode i pravde. Novi veteran u bespoštednoj borbi protiv sila mraka. Nova nada.

Ne zna se ko je srećniji, ko se više raduje: mi u ovoj čekaonici 6. oktobra ili Jelena Trivan, Goran Vesić, Nebojša Krstić i Goran Knežević društvu.