Ovde se odavno spustila tamna i tmasta srpska noć. Mrak. Ni Meseca ni zvezda na nebu. Samo plamičak investitorske lojanice SPC na novobeogradskom gradilištu poslovnog prostora.

Goloruki srpski narod posedao oko vekovnih ognjišta i džara obadve preostale žiške. I ne bere brige sve dok ga čuvaju najbolji sinovi Otadžbine.

BRANIK

Stražarsko mesto br. 1 na izlazu iz Otadžbine. Tu neumorno bdi ponos roda našega, veteran Karlobaga, pobednik kod Jajinaca, neustrašivi div-junak kojeg ni Kosmajac nije uspeo da uplaši, ni Mišković, ni Žika Obretković! Predsednik Aleksandar Vučić. On se nikada ne odmara, nikad ne spava, ne jede, ne pije, ne puši, brkove i bradu brije – on ponosno čuva stabilnost, reformski kurs, dve stolice, komodu, šifonjer i Vulina.

DEDINJE

Stražarsko mesto u Užičkoj 23. Diplomirani Bajčetinac, Toma Nikolić, ne mrda od tabarke – čuva tradiciju srpskog domaćina i bazen. Za to vreme, domaćica vredno slika, vaja, crta, senči, farba, slaže kamenčiće i ostale džidža-bidže. Sve što traže kolege iz ULUS-a.

SAVAMALA

Stražar Siniša Mali ogrnuo galabiju, opasao se redenikom od 24 ključa i baš ga briga za Bugarsku – on predano čuva Beograd na vodi. Da ga ne sruše neki idioti. S njim na dužnosti je i Goran Vesić pa su kompletni.

TERAZIJE

Na stražarskom mestu „Čabar III“ okupili se prvoborci protiv diktature. Tu su Šutanovac, Boris Tadić, Mićun, Zone Živković i još neki zeleniš.

Čuvaju rezultat: 2,25 %.

NOVI BEOGRAD

Karići čuvaju Gagarina od Dragomira.

1000 +

A 1.158 Peđolina čuvaju leđa stražaru na stražarskom mestu broj 1. Rasporedili se tu ispod i paze da ne bane neki Đilas. Zato što vole Srbiju.

SRBIJA                       

I Srbi su na straži. Mrtvoj.