JUL

Zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, u Srbiji je nastupilo Zlatno doba. Svi veseli, srećni, samo se smeju. Kad im to dosadi, hvataju se u kolo pa igraju i pevaju i podvriskuju i jedu kolače.

Ali, ko ono potuljeno viri iza tarabe i mrzi Vučića? Ko se ono sprema da izvrši državni udar, puč, prevrat, smak sveta? Ko je taj žuti ološ što bi da skine dinar sa drugog mesta na tabeli, taj kočničar reformi i đubre jedno?

O, pa to je onaj jajinački atentator, pučista i prevratnik, ustanik i burevesnik Žikica Obretković Španac!

AVGUST

Na Exitu Toma Nikolić i Dragica mu. On rokabili, ona kežual. On valja kineski pirsing, ona fura fazon s drvenim bojicama i nadahnuto crta jednu držeću Trojeručicu dok je još drže utisci s onog ludog grandža. Ili beja fjužn?

SEPTEMBAR

„… Što se tiče ovog mog stavijeg, on je lepo namiven: eno ga planduje na Dedinju, ima šofeva, ima baštovana, sekvetava, švalevku… Naučilo to u Bajčetini. Za vazliku od njega, ovaj moj mlađi ne zna šta će pve – da li da vazgvaniči Srbe sa Šiptavima ili sa mozgom“.

OKTOBAR

Zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, u beogradskom hotelu Hilton održana je Konferencija „Ka bezbednijoj Srbiji“. Konferenciju je organizovalo nevladino i neprofitno Udruženje građana Nacionalna avangarda koje okuplja nacionalno svesne intelektualce, njihove rođake, kumove i prijatelje arheofuturističke provenijencije.

Posle svečanog otvaranja, reč je uzeo mladi intelektualac Simo Spasić s nadahnutim predavanjem „Evolutivni skok srpske kolektivne svesti do novog stupnja razvoja“ koje je ostavilo onako baš duuuuuubok utisak. Gospodin Miša Vacić osvrnuo se na Vidovdanski zavet Veru pradedovsku, a i gospodin Gagi Đogani je imao zapažen nastup.

Učešće su uzeli još i Mile Kitić, Marijan Rističević, Lea Kiš, Dragan Marković Palma, Bora Drljača, Mimi Oro, Giba Vasić i drugi ugledni intelektualci arheofuturisti.

NOVEMBAR

Kanonadom počasne vatre iz svih oružja Pinka, Hepija, Studija B, Informera, Srpskog telegrafa i ostalih uglednih glasila, 10. novembra grunule su nove penzije. Veće nego one „žute“. Veće nego pre smanjenja. Veće nego ikad!

I ništa više nije kao pre… Za one koji je nisu dočekali, bog da im dušu prosti.

DECEMBAR

Prvog dana poslednjeg meseca već pomalo bivše 2018. godine obeležen je dan kada je, sto godina pre nego što je trebalo, stvorena Jugoslavija. Bog da joj dušu prosti.