Rastibuđilizovane klejbezable 1Foto: Privatna arhiva

Pobeda! – ori se ovih dana Srbijom.

Pobeda! – zaključak je javne sednice Vlade Srbije i Pinka.

Pobeda! – izglasavaju Kebara, Langura, Pilja, Bakarec, Lav Grigorije i ono resto u Skupštini Srbije.

Pobeda! – gromko raportira Vojska Srbije svom Vrhovnom komandantu.

Pobeda! – kliču pobednici nad zakonima o eksproprijaciji i referendumu.

POBEDA

Izvojevana je još jedna veličanstvena pobeda protiv pomahnitalog snega i pratećeg haosa – zaključeno je na javnoj sednici Vlade. Još veličanstvenija pobeda izvojevana je u borbi za svaki kilovat-čas, kilovat-minut i kilovat-sekund a sve u cilju da naš narod može slobodno, mirno i dostojanstveno da se ogreje na struju i gleda televiziju gde se belodano može videti koliko smo otišli u…napred zainat Kesiću i ostalim mrziteljima naše Srbije.

Tokom sveobuhvatne rasprave, uočene su i izvesne nedoumice u odnosu na lož-blato, šljonule bandere, iskakanje blokova, rasibuđilizacije i ostale pojave. Jednoglasno su osuđene pomenute bandere, takozvane Đilasove bandere, koje su prve pale i tako dovele do lančanog kolapsa svih sistema. Ovo je još jedan dokaz beskrupuloznog tajkunskog bogaćenja na banderama.

Sednica je počela himnom „Bože pravde“ u interpretaciji direktora javnih preduzeća, a završena je horskim izvođenjem mega hita „O, dajte još neki klaster“ posle čega je usledio spontani aplauz, čestitke, meze i svilen gajtan za Grčića.

POBEDA

Pobeda! – klikće Druga Srbija.

Šta sad?

Pokret Okreni – Obrni predlaže nastavak bespoštedne borbe protiv stostruko nadmoćnijeg Sime Spasića, dočim Pokret Taknuto – Maknuto stoji na stanovištu da se zajednički pređe na plan N1 i nove klejbezable. O kolonama i zahtevima je bilo najviše reči. Iz taktičkih razloga, udruženja Zimzeleni, Liht Zeleni i Rizi-Bizi protive se usitnjavanju zateva i zauzimaju stav da se mora beskompromisno preći sa reči na dela, a Pokret Povuci – Potegni je za kompromis uprkos suprotnom gledištu Pokreta Idimi – Dođimi.

U ovu plodnu raspravu umešala se i Matična asocijacija za internacionalnu demokratsku inicijativu (MA IDI) sa svojim setom predloga kao i Asocijacija udruženja uspravnih i upornih (AUUU) koja je imala dva seta. Pobedio je Pokret Tradicija-Religija-Tranzicija (TRT) sa tri seta. Rasprava se nastavlja…

Pobeda! – odjekuje sa svih strana.

Pobeda? – ječi Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari