Crno i belo iz Humske 1 1Foto: Luca Marziale / Danas

Milorad Vučelić i Miloš Vazura, alfa i omega FK Partizan su, najavljujući tekuće prvenstvo, tvdili da klub želi da prekine dominaciju Crvene zvezde i konačno osvoji titulu prvaka koja donosi i direktan plasman u Ligu šampiona.

Da bi se taj cilj ostvario doveden je novi trener – Ilija Stolica je zamenio Aleksandra Stanojevića, iz raznoraznih razloga prekinuta je saradnja sa 13 (trinaest) fudbalera.

Doveden je približan broj igrača koji je trebalp da budu pojačanja.

Od svih je samo Fuseini Dijabate izborio mesto u prvom timu ali je i on – nestao.

Naime, trener Igor Duljaj ne zna gde je a Miloš Vazura „zna“ da je Dijabateu umrla baba – „dobro obavešteni“ tvrde da je otišao istim putem kojim je otišao i Asano.

Elem, Od titule nema ništa i crno-belima ostaje grčevita borba za drugo mesto koje garantuje kvalifikacije za Ligu šampiona.

Komšija iz Humske 1 Košarkaški klub je takođe imao neuspešnu sezonu za sobom. Došao je Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener, skupa pojačanja poput Pantera, Ledeja i „očekivani“ rezultati su izostali – sezona je završena bez ijednog trofeja.

Za razliku od „komšija“ rukovodstvo KK Partizan je odlučilo da zadrži trenera i „kostur tima“ i – čini se da nisu pogrešili.

Istina, može da se desi da i ovu sezonu završe bez ijednog pobedničkog pehara, ali o njima pričaju svi koji imalo prate košarku.

Postali su hit Evrolige, za njihove utakmice širom Evrope traži se „karta više“ – deset najgledanijih utakmica u istoriji Evrolige su mečevi crno-belih.

Kada smo već kod navijača Partizana utakmice fudbalskog tima, u proseku, gleda nešto manje 3.000, kada ih se okupi malo više, po pravilu, naprave neko s*anje.

Zbog skandaloznog ponašanja „navijača“ Partizana na utakmici sa Šerifom UEFA je kaznila klub iz Humske 1 sa 121.250 evra i – nikom ništa. Zamoliće Vučelić i Vazura Vučića da im MI i to platimo.

S druge strane kada je rukovodstvo Evrolige kaznilo košarkaški klub sa 5.000 evra zbog nepoštovanja sudija na meču 19. kola protiv Baskonije rukovodstvo kluba je ubrzo izdalo saopštenje u kom je, između ostalog, pisalo: „Partizan je pokrenuo proceduru pokretanja tužbe protiv lica S. G. koje je na utakmici Partizan – Baskonia pljunulo sudiju.

Lice S. G. je od strane policije legitimisano i njemu je od sada doživotno zabranjen ulazak u halu gde god da Partizan igra kao domaćin“. Nikom više nije palo napamet da zapali baklju, baci topovski udar, pljuje sudije…

Verujem da „komšije“ pričaju, razmenjuju iskustva (kako se bira trener, dovode pojačanja,…).

Takođe verujem da su pristalice crno-belih su i na fudbalskim, košarkaškim, rukometnim…utakmicama.

Isto tako verujem i da policija ima iste kamere za prepoznavanje (onakve kakve imaju i kad nas prebrojavaju na protestima i potom šalju tužbe).

Naravno, verujem i da smo svi, ne samo pred bogom, već i na sudu jednaki.

Ili, možda sve ove godine živim u zabludi.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari