Vanredno je normalno 1Foto: Luca Marziale / Danas

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan je 3. maja uvelo vanredno stanje u Fudbalski klub tog društva.

Očekivana, zapravo i najavljivana odluka. Upozoravali su Ostoja Mijailović, predsednik, i Željko Tanasković generalni sekretr JSD Milorada Vučelića, predsednika, i Miloša Vazuru, generalnog sekretara FK Partizan na tu mogućnost.

Da je ona evidentna i blizu naslutilo se 20. aprila kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „ponudio“ (opet) pomoć.

– Partizan je u vema lošem stanju. Nadam se da će prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finasija i da vidimo kako možemo da pomognemo i znanjem da se fiskalno konsoliduje taj klub jer je u veoma teškoj situaciji- rekao je, između ostalog, Vučić.

Kada je svojevremeno (4.11.2022.) biran predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan „navijao“ sam za Ostoju Mijailovća iako čoveka ne poznajem.

Zapravo, znao sam samo ono što su o njemu pisali novinari (a ni njima baš ne verujem mnogo), ali sam i znao i da je uspeo da ubedi Željka Obradovića da se vrati u Partizan i – epilog je poznat.

Milorada Vučelića sam sreo na par prijema, što bi se reklo „znamo se iz viđenja“, Miloša Vazuru ne znam ni iz viđenja iako sam par puta pokušao da stupim sa njim u kontakt (ostao je i dan danas dužan Danasu nekih 200.000 dinara).

To što ih lično ne poznajem ne smatram nekim gubitkom, niti se osećam manje kompetentnim da ocenjujem njihov rad. Dakle, odluku Jugoslovenskog sportskog društva o uvođenju vanrednog stanja u fudbalski klub (uostalom to isto je uradio i Vučelić 2016. kada je funkciji predsednika JSD dodao i titulu predsednika FK)) bih pozdravio, ali…

Smeta mi to što je odluka obelodanjena baš 3. maja kada je Srbiju zadesila najveća tragedija.

Objašnjenje da je sednica zakazana desetak dan ranije „ne pije vodu“, mogla je (morala) da bude odložena.

Ovako ostaje utisak da se želelo da ta vest ostane ispod radara javnosti. Odluka o vanrednom stanju u FK, koje je neminovno, moralo ja da bude odložena za kraj prvenstva, da fudbaleri pokušaju da bar izbore izlazak na evropsku scenu.

Treća stvar koja mi smeta je sastav prinudne uprave (Zoran Lončar, Željko Tanasković, Nenad Vukčević, Jaško Međedović i Ratomir Babić), nema Save Miloševića, Saše Ilića, Vlade Vermezovića, Gordana Petrića, Zorana Mirkovića… zapravo nema nijednog bivšeg asa crno – belih.

Vučelić i Vazura ne žele da se liše fotelja, najavljuju istupanje FK iz JSD, a ovi im pak prete oduzimanjem imena, stadiona…

Kako stvari stoje biće u Humskoj 1 još svega i svačega.

Ali, navikli su već navijači Partizana na slična dešavanja, za njih je vanredno zapravo normalno stanje. Ćute, trpe i nadaju se… I ne samo oni.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari