Beti održala jubilarni koncert uz smeh, suze i ovacije 1

Sinoć Beti Đorđević na najbolji mogući način obeležila svoj rođendan i čak pola veka karijere – uz vanvremenske hitove, specijalne goste i fantastičnu publiku.

Koncert je krenuo čuvenom numerom ’’Mona Lisa’’, da bi Beti sa svojim bendom nizala klasike – ’’All Of Me’’, ’’Oprosti’’, ’’Love Me Or Leave Me’’ i ’’Fly Me To The Moon’’ u džez aranžmanima samo su istakli sofisticiranost njenog specifičnog vokala.

Na binu je zatim izašao revijski orkestar Umetničkog ansambla ’’Stanislav Binički’’ koji je oduševio prisutne miksom hitova grupe Abba, ’’Soul Bosa nova’’, ’’Sing Sing’’, ’’Ima vremena’’ i ’’Devojko mala’’.

Pored njih, kao specijalni Betini gosti nastupili su legendarni Jovan Maljoković, džez saksofonista i kompozitor i dramski umetnik Vitomir Vico Dardić, koji je stihovima Crnjanskog samo oplemenio ovaj sjajni događaj.

Publika je posebno emotivno propratla pesme ’’Zbog poljubaca tvojih’’, ’’Hvala ti za ruže’’, ’’O mladosti’’ i ’’Neka srce kuca jače’’, a orkestar Binički je maestralno pratio Đorđevićevu u ’’Kaži zašto me ostavi’’, ’’Kraj moje tuge’’ i ’’Ime mi je ljubav’’.

’’Ovo je ono o čemu sam maštala i što sam najviše želela – hvala vam što ste mi to omogućili’’ ushićeno je rekla Beti na kraju koncerta, poklonivši se publici.

Prisutni su redom ustajali i gromoglasnim aplauzom i ovacijama pozdravili harizmatičnu umetnicu, što ju je rasplakalo – nekako se pribrala i sa suzama u očima otpevala bis – svoj najveći hit ’’Počnimo ljubav ispočetka’’.
Bio je ovo jedan od onih koncerata koji će se danima prepričavati i koji nas na najlepši način podseća zašto je muzika život i život muzika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari