Ovacije predstavi "Moj muž" na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci 1

Glumice Jovana Belović i Sanja Marković, koje igraju glavne junakinje, tokom dve večeri izvođenja predstave ispraćene su velikom pažnjom medija i oduševljenjem prepunog gledališta HKD teatra

Predstava nastala po istoimenoj zbirci priča Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić, koja od aprila 2021. kada je premijerno izvedena na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta beleži veliki uspeh, 7. i 8. maja izvedena je na 27. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, uz ovacije riječke publike.

Glumice Jovana Belović i Sanja Marković, koje igraju glavne junakinje, tokom dve večeri izvođenja predstave ispraćene su velikom pažnjom medija i oduševljenjem prepunog gledališta HKD teatra,  a u autorskoj ekipi ove hit produkcije JDP  su i dramaturg Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Mirković, kompozitor Luka Mejdžor, kao i Irena Šentevska, koja je prevela knjigu Rumene Bužarovske.

„Moj muž“ gostovao je do sada na Internacionalnom pozorišnom festivalu MOT u Skoplju, festivalu „Ohridsko leto” u Ohridu (Severna Makedonija), beogradskom Belefu.

Na festivalima u Banjaluci („Zaplet 13“) i u Topoli (Festival duodrame), osvojila je nagrade za najbolju predstavu, a Jovana Belović i Sanja Marković su podelile nagrade za najbolje glumice festivala.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta za predstavu „Moj muž“ dobili su Jovana Tomić za režiju, Dimitrije Kokanov za dramatizaciju, a za niz uloga koje u predstavi tumače, istu nagradu su ponele i Jovana Belović i Sanja Marković.

Ove dve glumice dobitnice su i prestižne Nagrade „Nebojša Glogovac” za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koju je JDP ustanovilo prošle godine zajedno sa Gradom Beogradom, kao i priznanja JDP i Fondacije „Branka i Mlađa Veselinović“ za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.