Pokeraški triler “Kockar” Pola Šrejdera u bioskopima od 2. juna 1

U naslovnoj ulozi enigmatičnog i problematičnog kockara koji sebe naziva Bil, gledaćemo Oskara Ajzaka, koji poslednjih godina polako ulazi u prvi red hilivudskih zvezda, dok jedan od glavnih likova ove uzbudjive drame igra slavni Viljem Defo

Posle svetske premijere na prošlogidišnjem Venecijanskom festivalu, na kojem je bio jedan od najiščekivanijih filmova u 2021, jer je njegovo premijerno prikazivanje zbog pandemje nekoliko puta odlagano, uzbudljiv pokeraški triler “Kocka” slavnog reditelja Pola Šrejdera, 2. juna stiže i u naše bioskope, u distribuciji MegaCom Filma.

U naslovnoj ulozi enigmatičnog i problematičnog kockara koji sebe naziva Bil, gledaćemo Oskara Ajzaka, koji poslednjih godina polako ulazi u prvi red hilivudskih zvezda, dok jednu od glavnih uloga u ovoj drami igra slavni Viljem Defo.

“Kockar” je imao i veoma uspešnu premijeru na ovogodišnjem, 50. Festu, na kojem je ovaj triler o bivšem vojniku koji je gonjen duhovima prošlosti, i čije pravo ime ostaje tajna, bio među najgledanijim filmovima.

I sve ostalo što ima veze sa njim. osmišljeno je da ne ostavlja nikakav trag – stalno je u pokretu, kocka sa niskim ulozima, ali uprkos njegovoj enigmatičnosti, ipak ga primećuju dve osobe.

La Linda vidi njegov potencijal i pokušava da ga regrutuje u svoje kockartske krugove a Sirk, mladić bez korena sa napola formiranim planom, nada se da će ga ubediti da se osveti zajedničkom neprijatelju…

Svetski kritičari izdvajaju Šrejdera među kultne sineaste, kao što su Martin Skorseze, Frensis Ford Kopola, Stiven Spilberg, Džordž Lukas…, a postao je svetski slavan zahvaljujući svom antologijskom scenariju za socijalnu triler dramu „Taksista“ sa Robertom de Nirom u glavnoj ulozi, koja mu je u toj kategoriji donela i prvu nagradu BAFTA i nominaciju za Oskar.

Za Oskara Ajzaka, naslovna uloga u Šrejderovom filmu svojevrsno je priznanje u karijeri ovog izuzetnog glumca, koga publika poznaje i po distopijskom rimejku filma „Dina“ u, takođe, ponovljenoj verziji serije Ingmara Bergamana „Priče iz bračnog života“, u kojoj igra uz Džesiku Čestejn.

I velikan Holivuda Viljem Defo, imao je vrlo uspešnu goidnu za sobom, (“Aleja noćnih mora” Giljerma Del Tora), a u glumačkoj ekipi “Kockaraq” su Tigani Hadiši, Taj Šeridan…

Foto promo MCF

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari