Sastanak Gojković u Kanu sa predsednikom CNC Francuske Butonaom 1

Tokom razgovora razmotrene su konkretne mogućnosti za prenos iskustava i najboljih praksi na ekspertskom i normativnom planu u oblasti kinematografije, i naglašena je spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje Srbije i Francuske, predviđene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture Maja Gojković sastala se juče u Kanu sa predsednikom Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske (CNC) Dominikom Butonaom, u okviru održavanja 75. Kanskog festivala.

Kako stoji u saopštenju Ministarstva kulture, u razgovoru sa predstavnicima CNC istaknuto je da su odnosi između Srbije i Francuske u oblasti kulture na visokom nivou i veoma dinamični na brojnim poljima, posebno u oblasti audiovizuelne umetnosti.

Na sastanku su razmotrene konkretne mogućnosti dalje saradnje i prenos iskustava i najboljih praksi CNC Francuske na ekspertskom i normativnom planu, a u cilju produbljivanja francusko-srpske filmske saradnje, Gojković je pozdravila susrete i razmene iskustava francuskih i srpskih kolega, kao i održavanje francusko-srpskih filmskih susreta.

Tokom razgovora naglašena je spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje Srbije i Francuske, predviđene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji.

Gojković će u Kanu večeras prisustvovati svetskoj premijeri filma „Brana“ libanskog reditelja Ali Šerija, snimljenom u koprodukciji srpske filmske kuće „Trilema Films“ sa producentskim kućama Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara, koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja, a prikazuje se u okviru programa „15 dana autora“.

Foto promo Ministarstvo kulture i informisanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari