Sedmi PLAN B - Festival subverzivnog filma 27. i 28. maja u Domu omladine Beograda 1

Na programu tri angažovana dokumentarna ostvarenja autora Danila Ilića, reditelja, montažera, scenariste i producenta koji živi i radi u Puli, koja će on predstaviti publici, a tu je i tribina dr Ivane Kronje „Angažman u postjugoslovenskom filmu“, koja će uobličiti priču o angažovanom filmu kroz istorijski presek

 

Ovogodišnji, sedmi PLAN B – Festival subverzivnog filma, biće održan 27. i 28. maja u Domu omladine Beograda, a prikazaće tri dokumentarna ostvarenja autora Danila Ilića, reditelja, montažera, scenariste i producenta, koji živi i radi u Puli.

Ilić je najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova „Prašina svakodnevnog života“, „143°“, „Mapa puna snova“, „Erik“, „Tko se tuče, taj se voli?“, ali i kao autor dugih i kratkometražnih igranih filmova „Memoari slomljenog uma“, „Distortion“…

Autor je i brojnih promotivnih videa, reklama i muzičkih spotova, a sa svojim filmovima učestvovao je na uglednim domaćim i međunarodnim festivalima, na kojima je bio istican i nagrađivan za svoj rad.

Kako je objavio Filmski centar Srbije, dokumentarci koji će biti prikazani na festivalu PLAN B različitih su društvenih tematika, ali je svaki na svoj način angažovan i podstiče na delovanje; daje prikaz na koji se način možemo uključiti i sagledati društvo iz druge perspektive.

O ovim temama Danilo Lola Ilić će razgovarati sa publikom, na predavanju u okviru festivala, a dr Ivana Kronja, kroz tribinu „Angažman u postjugoslovenskom filmu“, uobličiće priču o angažovanom filmu kroz istorijski presek, predstavljajući publici i potencijale koji se kroz medij filma mogu dostići.

U završnici festivalskog programa, publika će moći da pogleda izbor dokumentarnih filmova, koji su početkom godine realizovani u Domu omladine Beograda, u sklopu radionice dokumentarnog filma prestižne francuske škole Ateljea Varan iz Pariza.

Foto promo Dom omladine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari