Praizvedba drame "Čista kuća" slavne američke autorke Sare Rul u Ateljeu 212 1Foto:Promo/Atelje 212

Ekscentrične junake Sare Rul, iza koje su nagrade „Helen Hejs“, Kenedi centra, Američkog Pen-a…, čija su dela prevođena na četrnaest jezika, igraju Radmila Tomović, Hana Selimović, Dragana Đukić, Vladislav Mihailović i Natalija Stepanović, studentkinja glume FDU, a njenu dramu prvi put kod nas prevela je Ivana Đurić Paunović

Delo „američkog Joneska“, kako su kritičari nazvali Saru Rul, laureatkinju najznačajnijih američkih nagrada za dramu („Suzan Smit Blekburn“, Američki Pen, nagrada Kenedi centra, nagrada „Helen Hejs“ za najbolju novu dramu, Mek Artur stipendija…), konačno će doživeti praizvedbu i na našoj sceni, u Ateljeu 212.

Reč je o neobičnoj komediji „Čista kuća“ koja je 2005. bila u finalu za Pulicerovu nagradu za najbolju dramu, koju je kod nas prvi put prevela Ivana Đurić Paunović, a kao master rad na FDU režira je Andrea Pjević.

U „Čistoj kući“ Sara Rul preispituje zašto su neke od najboljih stvari u životu – savršen vic, pronalazak svrhe, srodne duše, pa čak i osećaj zadovoljstva umiranja – vredne beskrajnog čekanja.

Priča počinje kada bračni par uspešnih američkih lekara zapošljava čistačicu iz Brazila koja neće da čisti, već želi da priča viceve…

Ekscentrične likove Sare Rul igraju Radmila Tomović, Hana Selimović, Dragana Đukić, Vladislav Mihailović i Natalija Stepanović, studentkinja glume FDU.

U mladom autorskom timu su i dramaturškinja Ana Vujadinović, scenografkinja Milena Grošin, kostimografkinja Vera Radojević, i koreografkinje Tamara Pjević i Ana Ignjatović Zagorac.

Muziku komponuje LP duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović, a premijera je planirana u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari