5 serija na koje utiče štrajk Udruženja scenarista Amerike 1Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Udruženje scenarista Amerike (WGA) zvanično je započelo svoj dugonajavljivani štrajk, što je dovelo do zaustavljanja mnogih aktuelnih projekata.

To nije prvi put da se ovako nešto dešava, jer se jedan štrajk ovog udruženja već desio 2007. godine, a tada je došlo do drastičnog pada kvaliteta serijskog programa na televizijama.

Takozvane kasnovečernje tok-šou emisije potpuno su zaustavile produkciju, a u nastavku pročitajte na kojih pet serija trenutno utiče ovaj štrajk.

Abbott Elementary

Scenaristi ove serije trebalo je da pričaju o trećoj sezoni 2. maja, ali to se nije dogodilo zbog štrajka.

Britani Nikols, jedna od njih, rekla je da serija funkcioniše tako što se scenario piše tokom emitovanja, odnosno usput i predviđa da bi to moglo da utiče na umanjeni broj epizoda u trećoj sezoni.

Big Mouth

Scenaristi su bili usred pisanja osme i poslednje sezone, što bi završili u avgustu da nije došlo do štrajka, a ovako će verovatno doći do pomeranja rokova.

Cobra Kai

Nijedan scenarista trenutno nije na setu ove serije i jedan od tvoraca Džon Hurvic rekao je da su „olovke spuštene“ u znak solidarnosti sa štrajkom.

House of the Dragon

Za razliku od mnogih drugih serija, scenario za novu sezonu ove je gotov i predat, tako da deluje da neće doći do odlaganja.

Yellowjackets

https://www.youtube.com/watch?v=krFohHX8WeU&ab_channel=SHOWTIME

Ešli Lajl, jedan od tvoraca serije, rekla je da je okupljanje scenarista trajalo tačno jedan dan i da je sve stalo nakon toga, kao i da jedva čeka da se sve nastavi kada se štrajk okonča povoljno po Udruženje scenarista.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari