Aleksandar Stanković o Sergeju Trifunoviću kad je gostovao u njegovoj emisiji: “Nećeš ti nigde, sedi tu” 1Foto: FoNet CROPIX Davor Pongračić foto: FoNet Božana Pavlica

Drag mi je Sergej, ali drag mi je i Mile (smeh), kaže Aleksandar Stanković, hrvatski TV voditelj regionalno popularne emisije Nedjeljom u 2 u u poslednjem odgovoru na pitanje novinara Nove. rs Bratislava Nikolića koje je glasilo: Kako ste doživeli slučaj Sergeja Trifunovića u Splitu? Kakva su vaša iskustva s njim?

“Sergej je luckast, on to i sam zna. Da ne kažem lud, ali luckast sigurno. Ali zahvalan je kao gost, i fantastičan je glumac. Sećam se jednog iskustva s njim. Emisija mi ide uživo, i mnogi su mi rekli: “nemoj da se zajebavaš s njim, on će naći milijardu načina da ne dođe u dva sata, doći će i do Zagreba, ali neće doći u emisiju”. I onda poučen time, dođem do “Esplanade” u 12, gde je boravio, da ga ja odvezem na HRT. Kaže on, pa poranio si, ja mu mu kažem, ma, idemo popiti kavu prvo… A on će: “Što se meni jedu štrukle…” Kaže žena u hotelu da 45 minuta treba da se spreme štrukle. I sad, on jede te štrukle, a već je jedan sat pred emisiju. I ja mu kažem: “Sergej, idemo!”. Odgovara on: “Ne mogu, nemam kapi za nos. Je l ti znaš neku apoteku da radi?”. Mislim se, kakva sad apoteka… Pitam recepcionera, on kaže na Trgu Bana Jelačića ima dežurna. Ali tamo je zabranjeno parkiranje. Odemo tamo, upalim sva četiri, i Sergej će: “Idem ja da uzmem”, a ja mu kažem: “Nećeš ti nigde, sedi tu”. Uletim u apoteku i preko reda zamolim da mi daju kapi za nos. Stigli smo u 20 do 2 na HRT. Ali dobar je bio, ne mogu mu zameriti.” ispričao je Aleksandar Stanković.

Njegova knjiga “Iz svoje kože: Život sa depresijom”, koju je objavila izdavačka kuća Laguna pobudila je veliku pažnju javnosti.


Kad poznata ličnost bez zadrške govori o svojoj psihološkoj intimi, ne mareći za stigmu koja joj preti, to intrigira.

Aleksandar Stanković je, kako ocenjuju stručnjaci, ogolio depresiju uz dozu cinizma, samoironije, ali i objektivne spoznaje o prirodi ovog stanja.

„Stanković je hrabro iskoračio iz forme u kojoj se obično govori o depresiji, bespoštedno iznoseći svoje iskustvo kako bi drugi koji pate od ove bolesti shvatili da nisu sami“, stoji u jednoj od ocena ove knjige.

Pohvalio ju je i Srđan Šaper:

„Na prvi pogled ovo je knjiga o suočavanju sa bolešću, bolešću koja ne čini celi život ali ga u potpunosti prožima, od koje nema leka osim ako se do kraja ne pobedi, ako se tom strašnom zmaju ne probode srce. Priznanje da i slavni i poznati imaju strahove koji ih definišu, parališu i onespokojavaju. Suštinski, međutim, ovo je divna i inspirativna poetska zbirka, gde je svaka od šezdeset osam pesama jedna pobeda, ritualni čin trijumfa nad strahom od smrti i strahom od življenja.“, naveo je Šaper.

„Ako barem jednom čovjeku pomognem ovom knjigom da se lakše nosi s depresijom, ja sam sretan čovjek.“ kaže Aleksandar Stanković.

Promocija njegove knjige “Iz svoje kože: Život sa depresijom”, biće održana 20. oktobra od 19 sati u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari