Aleksandri Janković plaketa „Žanka Stokić“ 1Foto: Screnshoot/YouTube/Festival MESS

Odlukom Umetničkog saveta Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“, održanih u Rabrovu, plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Aleksandri Janković za ulogu Abbi u predstavi „Sudnji dan“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

U obrazloženju odluke navedeno je da je Aleksandra Janković uverljivo dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika.

„Sa lakoćom, kroz čitav komad, svojom snagom i glumačkom ubedljivošću plenila je pozornicom. Raskošnim talentom i suverenom igrom, Aleksandra Janković ulogom Abbi navodi na preispitivanje izgrađene stavove i najznačajnije životne izbore koje u životu donosimo“, stoji u obrazloženju odluke o nagradi.

Ovu odluku jednoglasno je doneo Umetnički savet u sastavu: Ljiljana Jović, istoričarka umetnosti, Bojan Veljković, master primenjeni umetnik i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti.

Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje 18. Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ biće uručena glumici u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a datum će biti naknadno saopšten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari