Plaketa "Žanka Stokić" Slobodi Mićalović 1Sloboda Mićalović u predstavi "Frenki i Džoni"

Na Pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“, održanim u Kučevu, plaketu „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje osvojila je Sloboda Mićalović, za ulogu Frenki u „Frenki i Džoni“, rađenoj u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Somborskog pozorišta.

Ovu odluku doneo je Umetnički savet, koji je radio u sastavu: Ljiljana Jović, diplomirana istoričarka umetnosti , Bojan  Veljković, magistar primenjenih umetnosti i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti.

– Sloboda Mićalović kroz lik Frenki osvetljava kompleksnost muško-ženskih odnosa sadašnjice. Raskošnim talentom i suverenom igrom, Sloboda gradi karakterni lik koji savladava strahove i neuspehe šaljući poruku i ohrabrenje publici da prava ljubav nikada ne kasni. Sloboda Mićalović, uverljivo, dočarala je širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika. Sa lakoćom kroz čitav komad svojom snagom i glumačkom ubedljivošću plenila je scenom – navedeno je u obrazloženju odluke o nagradi. Uručenje plakete obaviće se u Narodnom pozorištu u Beogradu, u terminu koji će naknadno biti objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari