Amazon preplavile knjige o koroni 1Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Internet platformu za prodaju Amazon poslednjih dana preplavile su plagirane knjige o tome kako pobediti virus korona. Iz ove kompanije već su izjavili da su skinuli desetine hiljada naloga ljudi koji su na veštački način pokušavali da podignu cene maski za lice i sanitarnih sredstava.

Sada se bore sa lažnim piscima koji pokušavaju da ostvare profit na strahu od zaraze.

Obično je reč o štivu kraćem od sto strana, sastavljenom od delova naučnih ili pseudonaučnih tekstova koji se mogu naći na internetu, novinskih tekstova, recepata sa pravljenje domaćih sapuna i slično. Svi naslovi obećavaju svojim čitaocima da će im pomoći da bolje razumeju virus, kao i šta da rade da se ne bi zarazili.

Na temu korone na Amazonu se mogu naći i dečje knjige, poput slikovnice „Mali kralj Korone“, koja pokušava da pomogne deci da se ne plaše virusa. Tu su i horor priče kao što je „Zombiji korona virusa: Apokalipsa živih mrtvaca“ u kojoj zaraženi koronom postaju zombiji.

Iz Amazona kažu da se trude da prate šta se nalazi u njihovim katalozima, te da na osnovu utisaka kupaca revidiraju svoju ponudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari