"Andrijana Lekuvrer" ponovo na sceni 1Foto: Slobodan Bibić

Posle nešto više od četiri godine opera Frančeska Čilee „Andrijana Lekuvrer“ u subotu uveče vraća se na Veliku scenu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reč je o produkciji iz 2010, kad su obnovu režije Zlatana Dorića iz 1995. uradili Aleksandar Nikolić i Stevan Marković. Horom i orkestrom NP u subotu će dirigovati Đorđe Pavlović, a naslovnu ulogu ponovo će, posle višegodišnje repertoarske pauze, pevati sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

U podeli za subotu su i Dušan Plazinić (Mauricije, grof od Saksonije), Nataša Jović Trivić (princeze od Bujona), Marko Kalajanović (Mišone), Vuk Matić (Princ od Bujona), Igor Matvejev (Abate), Svetlana Lovčević (gospođica Žuveno), Nataša Rašić (gospođica Danževil), Stevan Karanac (Poason) i Miloš Đuričić (Kino). Scenograf je Aleksandar Zlatović, kostimograf Vesna Radović, a koreograf Vladimir Logunov.

Opera u četiri čina „Adrijana Lekuvrer“, koju je Čilea komponovao po libretu Artura Kolautija, nastalom prema čuvenoj istoimenoj melodrami Ežena Skriba, govori o životu i tragičnom kraju Adrijane Lekuvrer (1692-1730), najslavnije glumice svoga vremena u Francuskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari