Prve večeri 16. Pančevačkog džez festivala, 11. novembra, sa početkom u 20.30 nastupiće poznati pijanista Antonio Farao sa svojim kvartetom (Antonio Farao American Quartet). Pored njega na festivalu koji traje dva dana (danas i sutra) nastupiće i čuveni američki kontrabasista Kristijan Mekbrajd, dok će na zatvaranju svirati svirati Vasil Hadžimanov bend.

Pančevački džez festival je pokrenut 1998. godine i od tada su u okviru manifestacije nastupali mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji džez umetnici domaće scene. Tako je za petnaest godina postojanja festival ugostio poznata imena kao što su: Mike Stern, Dejv Vekl, Keni Geret, Stejsi Kent, Viktor Bejli, Lin Erijel, Bojan Zulfikarpasić, Hubert Tabs i drugiu

Na festivalu se prostor daje i muzičarima poniklim u Pančevu koje decenijama ima svoju džez publiku i izvođače. Festival najčešće prati i izložba fotografija, a 2008. godine objavljena je publikacija posvećena desetogodišnjici postojanja manifestacije. Umetnički direktor festivala je džez umetnik Dušan Ivanišević, a organizator Kulturni centar Pančeva. Ovogodišnji festival podržan je od strane Grada Pančeva, Ministarstva kulture Republike Srbije, NIS-a , Erste Banke, Ambasade Sjedinjenih Američkih država, Dunav osiguranja i Passage Grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari