Subotica 2008. u novosadskom Pozorištu mladih od 19. do 23. maja, večeras od 17 sati u Maloj sali (130 mesta): Lutkarsko pozorište iz Samare (Rusija) izvodi „Nove avanture Koloboka“ E. Patrika (lutkarska predstava, 45 minuta, namenjena deci starijeg predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, na ruskom jeziku).

Subotica 2008. u novosadskom Pozorištu mladih od 19. do 23. maja, večeras od 17 sati u Maloj sali (130 mesta): Lutkarsko pozorište iz Samare (Rusija) izvodi „Nove avanture Koloboka“ E. Patrika (lutkarska predstava, 45 minuta, namenjena deci starijeg predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta, na ruskom jeziku).
HUMANITARNI KONCERT – za pomoć malom sugrađaninu, dvanaestogodišnjem Viktoru Iliću, koji boluje od dečje cerebralne paralize, u organizaciji Etno udruženja „Koreni“ i Centra za kulturu Smederevo, večeras od 20 sati u Velikoj dvorani CZKS. Nastupaju Vesna i Koreni, ulaz je 200 dinara, a sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za pokrivanje troškova Viktorove operacije.
KLASIKA ZA EVROSONG – ciklus koncerata, koje u saradnji organizuju Belef centar i MŠ „Stanković“, u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, od 13. do 24. maja u 18 sati. Večeras nastupaju učenici sve četiri godine džez odseka MŠ „Stanković“ iz klase prof. Aleksandra Jaćimovića.
KONCERT U GALERIJI – u saradnji s Dragstorom ozbiljne muzike Radio Beograda 202, večeras od 20 sati u beogradskoj galeriji Artget KCB: nastupaju najbolji učenici Internacionalnog takmičenja „Donne in Musica“ (Kragujevac, 17. maja) u kategorijama klavir i kompozicija + od 21 sat: Filip Milinković – violončelo i Ana Stevanović – klavir.
RUSKI BRAMS – veče ruskog kompozitora Nikolaja Metnera (1880-1951), večeras od 20 sati u Svečanoj sali novosadske Akademije umetnosti (Petrovaradinska tvrđava). Nastupaju studenti klavira u klasi prof. Vladimira Ogarkova, gost programa je Zorica Belić – sopran, voditelj programa prof. Marina Milić Apostolović. Ulaz je slobodan.
DVOSTRUKA PROMOCIJA – Dubioza kolektiv, najpoznatiji alternativni sarajevski bend, prošle godine nominovan za MTV nagradu, prvi je bend u nizu sa kojim je PGP RTS ostvario saradnju. Njihov drugi album, „Firma Ilegal“ predstavlja još jedno angažovano ostvarenje koje „bez dlake na jeziku“ udara na najsnažnija uporišta korupcije i kriminala. Istovremeno, PGP RTS potpisuje i drugi ugovor: sa banjalučkom drumm-atrakcijom, bendom Afrodizijak. Njihov drugi album, „Trybl“, sniman je u čuvenom Studiju 5, i donosi obilje crnog i mantričkog zvuka. Zajednička promocija ova dva albuma održaće se 19. maja, u foajeu beogradskog SKC, ispred Velike sale, u 14 sati. Promocija predstavlja uvertiru u zajednički koncert koji je zakazan za 23. maj u Velikoj sali SKC.
TERRA – četvrti broj fanzina Udruženja ljubitelja naučne fantastike SCI&FI, specijalac posvećen 40. godišnjici serijala „Zvezdane staze“, star nekoliko meseci i izlazak novog, petog broja, prava je prilika da se zainteresovani upoznaju sa sadržajem oba borja i sa ljudima koji vode SCI&FI aktivnosti – večeras od 19 sati u Sali na prvom spratu beogradskog Doma omladine. Gosti Svetislav Filipović i Tihomir Jovanović. Moderatori su Jelena Martinović i Radmilo Anđelković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari