Atelje 212: Započele probe predstave „NLO“, duhovite priče Ivana Viripajeva o kosmosu naših nemira, u režiji Isidore Goncić 1Foto promo Anđa Brstina /Atelje 212

Kao prvu premijeru u 2023. na Sceni „Petar Kralj“, koja je planirana 10. aprila, Atelje 212 najavljuje dramu „NLO“ Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić, a probe za ovu predstavu započele su danas.

Delo jednog od najznačajnijih savremenih ruskih pisaca preveo je Novica Antić, a u glumačkoj ekipi su Svetozar Cvetković, Svetislav Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.

Viripajev je dramu „NLO“ napisao 2014, i već 2015. ona je premijerno izvedena u Varšavi, a godinu dana kasnije u Moskvi, u Teatru Praktika, u režiji samog pisca.

Atelje 212: Započele probe predstave „NLO“, duhovite priče Ivana Viripajeva o kosmosu naših nemira, u režiji Isidore Goncić 2
Foto promo Anđa Brstina /Atelje 212

U ovoj uzbudljivoj priči devet lica iz svih krajeva sveta, u pseudo-dokumentarnom formatu, govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život.

Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali, pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama „NLO“ vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života: Šta je stvarnost, a šta iluzija?

U autorskoj ekipi predstave su i dramaturg Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Marija Marković Milojev, i kompozitorka Irena Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari