Bašta fest od 5. do 8. jula u Bajinoj bašti 1

Internacionalni festival kratkog igranog filma, Bašta fest, petu godinu zaredom, održava se u Bajinoj Bašti od četvrtka, 5. juna do nedelje, 8. juna.

Festival se održava na otvorenom i besplatan je za sve posetioce.

U okviru Bašta festa bićete u prilici da uživate u glavnom filmskom programu koji je takmičarskog karaktera, muzičkom programu s značajnim imenima domaće scene (Bojana Vunturišević, MKDSL, DJ Peppe, DJ Iron…), edukativnom programu namenjenom pre svega mladima i dnevnom programu koji uključuje rafting Drinom, plovidbu jezerom Perućac i izlet na jezero Zaovine.

Glavni žiri sastoji se od tri člana i to: Domenika La Porte, filmskog novinara i urednika Cineuropa.org, Nikoline Vučetić-Zečević, producentkinje i Milice Gojković, glumice.

Nagrade će biti dodeljene za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i najbolji scenario (Zlatna inspiracija).

Nagrada za najbolju kameru (Zlatna vizuelizacija), koja se dodeljuje uz podršku rentala «Cineplanet» dodeliće Šai Levi direktor fotografije iz Izraela.

Bašta fest se fokusira na filmove s autentičnim glumačkim ostvarenjima, a od izuzetnog je značaja za decentralizaciju kulture. Tokom protekle tri godine je sasvim sigurno postao uzbudljiva tačka sretanja na mapama studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona.

Na samom festivalu posetioci mogu razgovarati sa glumcem Milanom Marićem, koji otvara festival, kao i Slavenom Došlo, Nenadom Jezdićem, Andrijom Kuzmanovićem, Goranom Bogdanom, Draganom Mićalović i članovima žirija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari