Beldoks filmovi i razgovori o knjigama u kragujevačkom SKC-u 1Foto: SKC Kragujevac

U Kontakt galeriji SKC-a Kragujevac održaće se razgovor o knjizi „Život na crticu”, Dejana Grujića, sutra, 6. jula, u 19 sati.

Dejan Grujić je diplomirani glumac, novinar, urednik i pisac. Više od trideset godina je novinar na RTS-u, godinama vodi i uređuje emisiju „Ustanak” na Radio Beogradu 202, a u poslednje vreme sve više se ističe kao plodan pisac.

Svakog jutra od 2010. godine redovno nas je budio uz „Crticu 202” sve do oktobra 2018. godine.

„Crtica 202” predstavljala je pogled na stvarnost koja nas okružuje iz ugla običnog čoveka.

I, evo, nakon prve knjige „Život na Crticu” koja se pojavila u decembru 2020. godine i do sada imala dva izdanja došlo je vreme za drugi nastavak pod imenom „Drugi život na Crticu”.

Takođe, u petak, 8. jula u 19 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se poetski performans i razgovor o knjizi „U kući od ljudske kože” Vladimira Milojkovića.

Beldoks filmovi i razgovori o knjigama u kragujevačkom SKC-u 2
Foto: Promo

Zbirka „U kući od ljudske kože” svedoči o slobodi umetničkog izraza i poziva na učešće u iskustvu poetskih trenutaka koji se mogu javiti bilo kada i bilo gde.

Svaki zapis je određen časom i datumom kao i tačnom lokacijom na kojoj pesma nastaje.

Lirski dnevnik, poetski putopis, beleške u trenucima za poeziju izmiču preciznom žanrovskom imenovanju.

Vladimir Milojkovity (mađ.) ili Milojković (srb./hrv.) je rođen 1978. godine u Szabadki / Subotici, na severu Bačke.

Završio je akademske studije iz pedagogije vizuelne umetnosti (2014.) i specijalizovao se za rad sa decom sa autizmom, na Pedagoškom fakultetu u Somboru.

Objavio je dve knjige poezije; „Razgovor sa Hertom” (SKC Kragujevac, edicija ’Prvenac’, 2014.) za koju je nagrađen za najbolji neobjavljen rukopis mladog autora; i „Teško u glavi” (Presing, edicija ’Pod presom’, 2020.).

Istovremeno u SKC-u Kragujevac prikazuje se od 4. do 10 jula revija filmova sa Beldoks Eho festivala.

Beldoks filmovi i razgovori o knjigama u kragujevačkom SKC-u 3
Foto: Promo

Turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks predstavlja sedam najznačajnijih filmova iz programa dva najnovija izdanja festivala, uključujući upravo završeno 15. izdanje Beldoksa.

Publika u Kragujevcu je u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na prestižnim svetskim filmskim festivalima.

Ulaz je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari