U srcu Savamale, pod nazivom “Late Night Classic”, slušaće se klasična muzika, a prvi DJ će biti Ivan Tasovac. To će biti prvi filharmonijski afterparti i to nakon novogodišnjeg koncerta koji će se iste večeri održati na Kolarcu, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.

U saradnji sa klubom Taman, koji se nalazi u centru najpoznatije beogradske noćne destinacije (Karađorđeva 44), Filharmonija će u okviru tematskih večeri „Late Night Classic“ predstavljati svoje goste kao i filharmoničare u ulozi di džejeva. Na pomenutoj lokaciji, publika će imati priliku da u prvih devedeset minuta programa uplovi u beogradski vikend uz zvuke klasične muzike, nakon čega će se atmosfera i muzika polako pretopiti u pravu klupsku varijantu.

Ovo je još jedan od načina na koji Beogradska filharmonija želi da klasičnu muziku iznese iz uobičajenih okvira, i proširi je na jednu od sfera po kojima je Beograd među najpoznatijim gradovima u Evropi – klabing. Klasičnu muziku će približiti urbanoj klupskoj populaciji Beograda kao nešto uz šta se jednako može uživati kao i uz energijom nabijene ritmove elektronske muzike