Beogradski džez festival u skraćenom izdanju od 9. do 13. decembra 1Foto: Promo/Beoinfo

Organizacioni odbor Beogradskog džez festivala doneo je odluku da se ovogodišnji 36. festival održi, u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, preneo je danas Beoinfo.

Učinili smo sve i doneli odluku da se festival održi u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere kada je reč o održavanju koncerata, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predsedavo sednici Organizacionog odbora.

On je naveo da će za pet dana biti održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske.

Prema njegovim rečima, najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Vesić je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine i najavio da će sledeće godine festival biti posvećen obeležavanju pola veka od prvog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari