Laila Biali: Od Dajane Krol do Bouvija 1Laila Biali. Foto: Rockie Nolan

Biali se zanima i za moderniju muziku, osim pretežno autorskog opusa obrađujući i pesme Dejvida Bouvija, Rendija Njumena i grupe Coldplay.

Kanadska pijanistkinja i pevačica Laila Biali profesionalno je aktivna od ranih dvehiljaditih. Radila je najpre na kanadskoj sceni, pa se preselila u Njujork, gde je nekoliko godina više bila angažovana na projektima drugih muzičara, poput Krisa Botija, Suzan Vega i Stinga, nego na razvoju sopstvene karijere.
No njen drugi album Tracing Light iz 2010. godine nominovan je za nagradu Juno (kanadski ekvivalent Gremiju) i tada Biali rešava da se ozbiljnije posveti razvoju sopstvenog talenta. Prošle godine objavljuje prvi album za nemačku kuću ACT, što označava njen konačni proboj i na evropsku scenu. S druge strane, album je izvanredno primljen i u njenoj zemlji, donevši joj prvi Juno, za najbolji džez album godine.
Deo medija uporedjuje je sa Dajanom Krol, no to ima osnovu samo u činjenici da takođe peva i svira klavir kao slavna zemljakinja. Biali se ipak mnogo više zanima za moderniju muziku, osim pretežno autorskog opusa obrađujući i pesme Dejvida Bouvija, Rendija Njumena i grupe Coldplay.

26.10.2019. – VELIKA SALA DOB – 19h

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari