Berza vinila, kaseta, stripova i knjiga u novosadskoj „Fabrici“ u subotu 1Foto: Lea Bodor

Prva ovogodišnja Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 15. januara u „Fabrici“ Studentskog kulturnog centra Novi Sad, a organizatori najavljuju da će tokom ove godine, svake druge subote u mesecu organizovati, ne samo berzu u klasičnom smislu, već i mini festivale sa živom svirkom, izložbama, promocijama knjiga, stripova i slično.

Prva ovogodišnja Berza vinila, kompakt diskova, kaseta, stripova i knjiga održaće se u subotu, 15. januara u Fabrici SKCNS-a. Na berzi će se naći stara izdanja, nova izdanja i rariteti, a održavaće se redovno tokom cele godine, svake druge subote u mesecu, najavljuju organizatori ove veoma popularne manifestacije među Novosađanima.

Berza počinje u 11 časova i trajaće do 15 časova. Učešće je besplatno, broj izlagača je ograničen, a oni koji žele da izlažu treba da se prijave na mejl [email protected].

Nakon dvoipogodišnje pauze koliko Fabrika nije radila zbog renoviranja, prošle jeseni je berza ponovo počela. Prva u obnovljenom prostoru je održana u septembru prošle godine u okviru Strip festivala, usledila je još jedna u oktobru za vreme „Bunker fest“-a, a do kraja prošle godine i dve samostalne berze koje su privukle veliki broj i izlagača i posetilaca.

Berza vinila, kaseta, stripova i knjiga u novosadskoj „Fabrici“ u subotu 2
Foto: Lea Bodor

„I u budućnosti ćemo težiti ka tome da naša berza ne bude samo berza u klasičnom smislu reči, već da pravimo mini festivale umetnosti i kulture svake druge subote u Fabrici kada se berza održava. Želimo da predstavimo i rad „Art klinike“, zatim festival sito štampe „Novo doba“ iz Beograda, Milivoja Kostića, strip crtača koji se bavi 3D stripom, Ivice Stefanovića, takođe strip crtača, i brojne druge umetnike. Planiramo i da u okviru berze pravimo i promocije knjiga, stripova i organizujemo žive svirke“, izjavio je za list Danas Jovan Gvero, producent Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari