Snimljen je biografski film o Bobu Marliju (VIDEO) 1Foto: Paramount Pictures / Ferrari / Profimedia

 

Filmski studio Paramount objavio je prvi trejler za ostvarenje „Bob Marley: One Love“, biografski film u kome Kingslil Ben-Adir igra slavnog rege pevača.

U trejleru možemo da vidimo dramatizaciju mnogih važnih trenutaka iz Marlijeve karijere i života, uključujući njegove nastupe, momente s porodicom, turbulentne događaje na Jamajci, ali i pokušaj ubistva, koji je, na sreću, preživeo.

Film je režirao Rejnaldo Markus Grin, koji stoji iza filma „King Richard“, još jednog biografskog ostvarenja, u tom slučaju posvećenog ocu teniserki Serene i Venus Vilijams. Scenario su napisali Zek Bejlin, Frenk Flauers i Terens Vinter.

„Bob Marley: One Love“ stiže u bioskope 12. januara 2024. godine. Pogledajte trejler ovog biografskog filma o popularnom jamajčanskom muzičaru u produžetku.

Ko je bio Bob Marli?

Bob Marli bio je jamajčanski muzičar, pevač, tekstopisac i aktivista. Rođen je 6. februara 1945. godine u Najn Majlu na Jamajci, a preminuo je 11. juna 1981. godine u Majamiju u SAD. Marli je postao ikona rege muzike i jedan od najuticajnijih muzičara 20. veka.

Marli je poznat po svojim politički i društveno angažovanim pesmama koje su se bavile ljubavlju, mirom, jednakošću, osnaživanjem siromašnih i borbom protiv nepravde. Njegove najpoznatije pesme uključuju „No Woman, No Cry“, „Redemption Song“, „Three Little Birds“ i „One Love“.

Tokom svoje karijere, Marli je s grupom The Wailers ostvario veliki uspeh i popularnost. Postao je globalna muzička ikona koja je prešla granice i uticala na ljude širom sveta. Njegova muzika i poruke i danas inspirišu mnoge ljude.

Osim po muzici, Marli je takođe bio poznat po svojim stavovima i aktivizmu. Promovisao je rastafarijanstvo, religiozni pokret koji se razvio na Jamajci, a takođe se zalagao za prava afričkog stanovništva i protiv rasizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari