Bojan Cvjetićanin za Danas: Mi smo i dalje veoma srećna i nasmejana deca 1foto: Arsenal fest Promo

Ne pamtimo kad je neki bend tolko brzo preskočio nekoliko razreda muzičke scene i uleteo među najpopularnije u regionu kao što je to slovenački bend Joker Out.

Na Arsenal festu pričali smo sa Bojanom Cvjetićaninom.

Momci se i dalje nalaze na klackalici sa fanovima, kad im na binu od strane obožavateljki stižu i plišani medvedi ali i brushalteri.

Publiku im sačinjavaju klinke raznih uzrasta, ali su i roditelji čuli za njih, posle ovogodišnje Evrovizije, kad su momci osvojili srca Srbije, koja im je za uzvrat poslala 12 poena.

Iako nam deluje da se sve brzo odvilo, sa nama se ne bi složio frontmen ovog sastava, Bojan Cvetićanin, koji kaže da oni na ovom nivou sviraju već nekoliko godine.

Odatle smo i krenuli naš kratak razgovor, pre nego je on, zajedno sa bendom istčao na binu i napravio apsolutni lom.

“Sigurno već dve ili tri godine u Sloveniji kao bend radimo na vrlo visokom nivou. Ali smo još uvek ponosni na to što mi vodimo ceo bend. Okupili smo ekipu oko nas koja je kao naša familija, tako da svi zajedno radimo na tome da održavamo onaj dečiji žar maksimalno. Mi smo i dalje veoma srećna i nasmejana deca“ priča nam Bojan i nastavlja po čemu zna da je on još uvek „sretno dijete“.

„Danas kad smo došli na tonsku probu, ponašali smo se isto kao pre sedam godina kad je sve krenulo, istrčali smo iz kombija, nameštali opremu, zezali se, konsultovali se sa tonskim majstorima…“

Pitao sam ga šta rade kad nisu rokenrol zvezde, ali na to rokenrol zvezda se malo postideo. Međutim, ubeđivao sam ga da se uozbilji, jer nisam ja napunio prostor ispred glavne bine Arsenal festa nego on.

„Mi se zaista mnogo družimo, i kad smo slobodni i mimo svirki provodimo vreme zajedno. Volimo da idemo na pecanje” odgovara nam Cvjetičanin i povezao je to sa onim što ga stalno svi pitaju, šta znači za njih ono „Carpe diem“, iz izmena njihovog najvećeg hita.

Svo to naše vreme zajedničko, gde nam uvek pucaju neke ideje, i gde nam nikad nam nije dosadno, što isto predstavlja taj deo dečijeg žara. Carpe diem, to je naš dan kad smo zajedno.

Momcima se otvara ozbiljna karijera na zapadu. Pored zapaženog nastupa na Evroviziji, ove godine su imali i saradnju sa čuvenim Elvis Kostelom. Zbog svega tvoga, ali i kvaliteta i hitičnosti pesama, imaju skoro rasprodatu turneju u Velikoj Britaniji, ali i Poljskoj i Skandinaviji.

„Ne razmišljamo mnogo o saradnjma, to sa Elvisom je bilo jako organski. On je kao muzička ličnosti velika inspiracija, i na samom vrhu i nema mnogo dalje od njega. Naravno da ima onih sa kojima bi voleli da radimo, ali kao što sam rekao, ako se nešto desi prirodno, onda je to to.“

Bojan Cvjetićanin za Danas: Mi smo i dalje veoma srećna i nasmejana deca 2
Foto: Screenshot/YouTube

Bezobzira na skok ka zapadu, ne zaboravljaju na početne korake i na one koje su se ugledali u početku, pa uvek koriste priliku da pomenu bendove poput, Siddharta ili Da Phenomena, koje pamte oni koji su svojevremeno gledali i uživali u MTV Adriji.

Za kraj ih pitamo kad bi mogli da povedu iz svake od bivših jugoslovenskih republika neki bend na evropsku turneju, koji bi to bili.

„Pa svakako iz Srbije mora krenuti sa nama Buč Kesidi, iz Hrvatske Vojko V, iz Crne Gore Who See. Poveli bi sa sobom i slovenački mladi bend Murphy. E sad, ne pratim mnogo nažalost makedonsku scenu, a iz Bosne… (posle dugog razmišjanja i uz gromoglasan smeh) Harija Mata Harija.“

Pitao sam ga i ono klasično novinarsko pitanje, pred nastup, malo izokrenuto doduše, šta ne očekuje na nastupu?

“Ne očekujem tihu publiku. I zaista ne bih voleo da se neko ne zabavlja dok mi sviramo.”

 

 

I bio je upravu.

Nekoliko hiljada ljudi je pevalo, đuskalo, i poprilično fino izgovaralo sve ono na slovenačkom otpevano, a gledajući da je publika uglavnom bila mlađa od 25 i da nisu baš imali gde slovenački da nauče, Joker Out, ispostavlja se ima prosvetiteljsku ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari