boy swallows universeFoto: Youtube Printscreen/Netflix

 

Netfliks nastavlja žustro u novoj godini i jedan od novih naslova je serija Boy Swallows Universe, koja je već privukla veliku pažnju.

Australijska serija Boy Swallows Universe ima sedam epizoda i zasnovana je na istoimenom romanu Trenta Daltona iz 2018. godine, piše Index.hr.

Radnja serije smeštena je u australijski grad Brizbejn 1985. godine, a glavni lik je 12-godišnji Ilaj Bel koji se susreće s porodičnim problemima koji nisu primereni za dečaka njegove dobi.

Naime, Ilaju je majka Fransis bivša zavisnica od droge, a očuh Lajl je diler heroina.

Tu je i njegov gluvonemi brat Gas koji pokušava da komunicira ispisujući reči prstima u vazduhu.

Njegov život se dodatno zakomplikuje kada upozna svog oca i pokuša da zaštiti svoju majku od opakih kriminalaca.

Iako živi u siromaštvu i ima izrazito tešku životnu priču, Ilaj se trudi da ostane optimističan i pokušava da nauči šta znači biti dobar čovek.

Glavne uloge tumače talentovani australijski glumci Feliks Kameron (Ilaj Bel), Travis Fimel (Lajl Orlik), Fibi Tonkin (Fransis Bel), Li Hali (Gas Bel), Sofija Vajld (Kejtlin Spajs), a tu je i zvezda serije The Mentalist Sajmon Bejker (Robert Bel).

Boy Swallows Universe je osvojio gledaoce

Nije dugo trebalo da gledaoci polude za ovim novitetom na Netfliksu. Na IMDb-ju ima ocenu 8,2/10, a na sajtu Rotten Tomatoes 90%.

„Najbolja adaptacija knjige koju sam videla u poslednje vreme“, „Tek sam na trećoj epizodi i postajem zavisna. Dečko koji glumi Ilaja zaslužuje nagradu za ovo. Sigurna sam da će on biti jedan od najboljih australijskih glumaca ikad“, „Briljantno. Ilaj me podseća na mladog Hita Ledžera“, pišu u recenzijama.

Puno je i objava na X-u o ovoj seriji. „Upravo sam provela poslednjih sedam sati plačući, Boy Swallows Universe je fantastična serija“, „U jednom dahu sam je pogledala. Odlična serija, odlični glumci i gluma“, „Zapanjena sam. Serija ima fantastičnu priču i drži vas na ivici između suza i smeha. Glumci su odlični, a Feliks Kameron kao mladi Ilaj je fenomenalan. Daleko će dogurati“, neke su od objava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari