"Braća po zvuku": Priča o drugarstvu i solidarnosti 1Foto: Dejan Vlaović

Udruženje za afirmaciju kulture – Presing  upravo je objavilo roman prvenac Gojka Vlaovića, novinara ekonomske rubrike Danasa, „Braća po zvuku“.

Radnja knjige, koja je iz štampe izašla uoči uskršnjih i prvomajskih praznika, bavi se doživljajima dvojice dečaka različitih nacija koje spaja ljubav prema pank muzici.

Oni se sticajem okolnosti upoznaju u Beogradu i iz nastojanja da odole izazovima pred kojima su se našli kao i da ostvare svoje dečačke snove rađa se iskreno prijateljstvo.

Roman „Braća po zvuku“ mladom naraštaju želi da prezentuje istinske vrednosti poput drugarstva, iskrenosti, solidarnosti, jednakosti, pravde i poštenja.

Autor Gojko Vlaović ističe da mu je cilj bio da pruži „skroman doprinos razvoju socijalne književnosti u novim društvenim okolnostima u kojima je njen angažman veoma poteban“.

– Takođe, želeo sam da izrazim svoj odlučan stav protiv svih negativnih pojava sa kojima se suočava omladina, poput netolerancije i  mržnje. Nadam se da ću imati dovoljno motivacije, discipline i vremena da Braća po zvuku ne ostanu jedino delo koje sam napisao – naglašava Vlaović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari