Brnabić: Kultura ima veliki potencijal za ekonomski razvoj

Ostavite komentar


  1. Kulturno stvaralaštvo nije kreativna industrija. Stvaralaštvo je originalno i jedinstveno. Industrija je tek rutina. Onajk ko kulturu naziva "kreativnom industrijom", "kulturnom produkcijom"… o kulturni ne zna ama baš ništa. Takvi uzimaju u ruke prerogative da "brinu" o kulturi tako što je razaraju. Pametne državne vlasti (poput francuske vlasti) pomažu, finansiraju, promovišu… upravo stvarlaštvo kao originalna kulturna, uže posmatrano, umetnička dela. Ana, Ana, voliš da govoriš o onome o čemu ne znaš ništa ili znaš nedopustivo malo – pa se ugruvaš. Po koji put?

  2. DALI MI GLEDAMO I,SREĆOM,,UŽIVAMO,,U PREDSTAVLJAJU,,KULTURE,,U SAMOM PARLAMENTU,DA SE DALJE NETRUDI,,NAŠA VRLA,,MLADA,,OSVEŽAVAJUĆA PREMIJERKA,POSEBNO POSLE,SAOPŠTENJA,,DA SE,,PONOSI,S NASTAVNKOM ,,RADA,,PREDHODNIKA,JOJ.KULTURA STRUČNOST I OBRAZOVANOST SE,,SREĆOM PO PREOSTALE,,TALENTE, I,OBOŽAVAOCE,,OVAKVIH,,NASTAVLJAČA, NAUVEK ISELILA U NEKE MANJE,LIDERSKE,,ZEMLJE,,..PITANJE JE ČIJI JE TO,,URADAK,ZADNJIH 6 GODINA,OPET POSLE,,SLAVNIH,,90TIH,PA JE TAKVIMA SKAJP,,JEDINO,,JEVANĐELJE,S MATICOM I RODITELJIMA, A NE,,DRUGOINAUGURANTOVO,JEVENĐELIJSKO,,ZAKLINJANJE,,…

  3. Vi cete drugarice Brnabic imati pravo da rec kultura uzimate u usta samo onda kada licno budete zabranili Zadruge, Parove, Farme i sve mentalne otrove koje luce Pink i Hepi TV. Dakle samo i iskljucivo tada. Do tada nemate nikakvo moralno pravo. I to trebate tetovirati u vas mentalni kod. Eto, veoma iskreno licno misljenje i veoma dobronamerno.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.