Četiri decenije antologijske kompilacije „Paket aranžman“

"Mali čovek želi preko crte" 40 godina

Ostavite komentar


    1. Jeste znao, i te pesme imaju umetnicku vrednost.
      Neke stvari dzabe pljujes. Svet nije tako mali i jadan kao tvoj pogled na njega.

      1. Drz se ti tog tvog sveta…od Zagreba, do Sarajeva….Ljubljanu zapbidji

        1. Sutra malo bi se Laibach rodio da nije bilo Schwüle Über Europa. Slovenacka kreativnost se svodi na patentiranje kajmaka* pred ulazak u EU.
          *kajmak, turska rec u znacenju mlecni krem

  1. Teško je dočarati to vreme nekom ko ga nije proživeo, tu količinu energije i nadahnuća. (Ne znam samo šta su vežbali Krle i Šaper?)

    1. Aleksandra Ćuk, mogla si barem da se obavestiš o naslovima pesama s kompilacije. Pročitaš, nije teško.

  2. To je period kada je Beograd od kasabe postao na kratko grad a posle potonuo jos dublje u kasabu, zahvaljujući prilivu onih koji su dotrčali ali su odbili da se oslobode svojih kasaba.
    Inače, iz ove perspektive najjača pesma, Idola, bar tekstualno (po poruci) je „Ne Veruj u Idole“, pokazalo se da dobar/popularan muzičar nije obavezno i dobar/moralan čovek. Novac ne kvari ljude, samo izvuče na površinu istinski karakter nekoga.

  3. da, prakticno je svaka ulica imala bend, a tokom vikenda nisi znao gde ces, dom omladine, dadov, tas, skc, skender begova…

    1. A poselo na Tasu, svake subote puno kao sibica, a tirazi narodnjaka. Na stotine hiljada….

  4. Beograd je bio svetski grad, taman se kultivisao posle 45, onda došle devedeste, kulturni odoše , došli ovi sa planine, i sae smo se vratili u 45

  5. Jedan od poslednjih masovnijih urbanih iskoraka koje su Bg i Srbija imali. Jeste, bilo je neverovatno kad slusate ranog Milana, kad ElOrg donosi novu pank energiju, kad Vd sa Sarlom svira na pmf-u. Kad Akademija izlazi u cini mi se NME kao jedan od 15 najboljih klubova Evrope (da!). Kad O. Mandic hoce da dovede Pat Metheny group u Bg da snimaju zajedno. Ali ne mislim da je PA bio prekretnica, vec upravo to, trzaj koji oznacava pocetak kraja. Kao sto ne mislim da su za sve krivi domaci mangupi. Nas nisu zeleli u grupi zapada ni onda kao ni sada. Samo sto to tada nismo shvatali, pa smo se malo zanosili. Mladost ludost.

  6. zašto nam je Danas tako nisko pao
    da traži misao o albumu
    od lika koji beše simpatizer itd.
    stranke koja je urnisala tu vrst muzike
    i nametnula ono što vlada svrbijom
    krvoločni turbo folk!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.