"Čudo u Šarganu" i "Peščanik" zagrejali dlanove publike 1

Ovom predstavom su požarevački amateri dobro „zagrejali dlanove“ brojne publike u sali Centra za kulturu. Stručni žiri nagradu za slikovitu kreaciju lika dodelio je ovog puta Valentinu Oljači, koji je tumačio lik Anđelka, dok je repliku Milivojevog štapa, kao nagradu za najboljeg aktera večeri, dobila Snežana Mandrašević, za ulogu Ikonije.

Prethodne večeri nastupilo je Akademsko pozorište SKC Kragujevac sa predstavom „Peščanik“. Stručni žiri nagradu za slikovitu kreaciju lika dodelio je Aleksi Svilarovu, za ulogu Firera. Glumac večeri i dobitnik Milivojevog štapa je Ilija Ivanović, koji je tumačio ulogu Eduarda Sama.

Požarevljani su dosad imali priliku i da vide predstave pozorišta iz Beograda Studio „BIS“ „Pokondirena tikva“ i „Bal vampira“ pozorišta „Branislav Nušić“ iz Šida. Publika će večeras videti još predstavu „Profesionalac“ u izvođenju Milanovačkog amaterskog pozorišta. Na zatvaranju festivala, nakon proglašenja pobednika, u njegovu čast glumci smederevskog „Kreativnog haosa“ odigraće predstavu „Murlin Munro“.

U spomen na svog čuvenog sugrađanina Milivoja Živanovića (1900-1976), Požarevljani su pokrenuli dva festivala. Jedan je „Milivojev štap i šešir“, posvećen amaterskim pozorištima, a drugi su aprilske Glumačke svečanosti, na kojima se nadmeću glumci profesionalnih pozorišta