Čuveni triler dobija novi nastavak, zvezda filma otkriva kada počinje snimanje i zašto voli ovo ostvarenje 1Foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako je drugi nastavak kriminalističkog trilera “Majstori iluzije” (Now You See Me) najavljen još 2016., Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), zvezda filma, otkrio je da bi snimanje trebalo da počne tek ove godine.

Franšiza „Majstori iluzije“ jedna je od najuspešnijih kriminalističkih franšiza, uprkos podeljenim mišljenjima kritičara, piše Index. hr.

Serijal je dosad zaradio gotovo 700 miliona dolara diljem sveta.

Filmovi prate grupu mađioničara koji tokom svojih izvedbi pljačkaju banke i dele novac publici.

U prvom filmu, FBI i Interpol pokušavaju im stati na kraj, dok u drugom filmu mađioničari pokušavaju da razotkriju tehnološkog magnata koji se bavi mutnim poslovima.

https://www.danas.rs/kultura/dzesi-ajzenberg-podstice-me-potpuna-uzasnutost-od-neuspeha/

U nedavnom intervjuu za Collider, na Filmskom festivalu South By Southwest, Džesi Ajzenberg otkrio je da je scenario za novi film dovršen te da bi uskoro trebalo da počne i snimanje.

„Nadam se da će se to dogoditi u narednih šest meseci. Mislim da hoće, tako mi se čini“, izjavio je glumac.

Ajzenberg je, uz Marka Rafala, Vudija Harelsona i Dejv Franka, činio glavnu glumačku postavu serijala.

U prvom filmu uz njih je glumila Ajla Fišer, ali ona se nije vratila u nastavak, zbog čega ju je zamijenila Lizi Kaplan.

Nije poznato da li će se svi glumci pojaviti u novom nastavku franšize.

Ajzenberg je objasnio da mu se franšiza veoma sviđa jer, za razliku od većine holivudskih filmova, ne prikazuje nasilje, već slavi inteligenciju.

„Ono što mi se sviđa nakon što sam pročitao scenario jeste to što film slavi inteligenciju i što nije nasilan, ali je svejedno uzbudljiv. To je tako čudno videti jer bi to trebalo da bude uobičajena pojava, ali jako retko viđamo holivudske filmove kao što je ova franšiza koja se bavi timskim radom i inteligencijom, a ne nasiljem“, izjavio je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari